Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tanítottak meg nekem...

Nem tanítottak meg nekem otthon a mindennapi életben szükséges dolgokat, ezért egy csomó mindent nem merek megpróbálni egyedül, de kínosnak érzem, hogy segítséget kérjek másoktól. Mit kezdjek ezzel?

Figyelt kérdés
Itt vagyok húsz évesen, egyetemi koliba. Előtte középiskolában is kolis voltam, de ott nem volt se szükségem, se lehetőségem megtanulni olyan alap dolgokat, hogy főzés, vagy a mosógép használata. Otthon a szüleim sosem tanítottak meg ilyesmikre, ha magamtól meg akartam próbálkozni meg lettem állítva nagy sápítozások közepedte, mondván, hogy el fogom bszni. És valahol el is hiszem ezt, annyiszor hallottam már. És most olyan kínos a helyzet, hogy a koliba nem is próbálkozok, mert közös terekről beszélünk, és nagyon kellemetlen belegondolni, hogy másnak feltűnik, hogy mondhatni vannak életképtelen dolgaim. A kaját még meg is oldom főzés nélkül, de nen örülök, hogy maximum kéthetente haza kell mennem a mosás miatt, mert indokolatlan félelmeim vannak. Magamnál életképesebb emberektől meg egyszerűen szégyenlek segítséget kérni, mert tök gáz, hogy húsz évesen nem tudok ilyeneket...
2022. nov. 26. 12:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
31%

Amikor a dolgok legrosszabb kimenetele pörög a fejedben, az terápiáért kiált. Az, hogy nem tanítottak meg a szüleid az alapvető dolgokra, terápiáért kiált. Az, hogy emiatt szorongsz olyan szinten, hogy ide írsz ki kérdést, mert nincs olyan személyes kapcsolatod, ahol ezeket elmondhatod, terápiáért kiált.

Szégyelled felvállalni magad, segítséget kérni, terápiáért kiált. Lehet nyugodtan pontozni, tudom hogy nem tudja a magyarok nagy százaléka értelmezni a valóságot, de én saját tapasztalatból tudom, hogy nem a youtube videóktól fognak helyrejönni az elb@szott életek.

2022. nov. 26. 15:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne szégyelj kérdezni.
2022. nov. 26. 16:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát, most egyedül tésztát főzök :D

Csak nem cseszem el :D

2022. nov. 26. 16:05
 14/15 A kérdező kommentje:
Jelentem, nem csesztem el a tésztát :D
2022. nov. 26. 17:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Olyan mintha engem írtál volna le, én is teljes mértékben ilyen vagyok 19 évesen. A napokban tanultam meg hogy kell kártyával fizetni boltban mert eddig nem volt kártyám és nem tudtam hogy amúgy hogy használják mások vagy pontosan hova nyomják a boltban, azt se tudtam hogy kell nagyobb bevásárlóközpontnál kosarat kivenni mivel faluból jöttem fel egyetemre és nem igen találkoztam még ilyesmivel. Nemrég tanultam meg hogy kell mosni. Éés sorolhatnám. Teljesen àtérzem hogy kellemetlen alapnak vélt dolgokat megkérdezni másoktól, és valószínűleg furán is néznek rád magukban de segítséget kell kérni ha valami nem megy. Ha idegen emberektől kérdezed akkor szard le hogy esetleg ,,elítél'' magában, úgysem szerves részei az életednek, a barátaid pedig jó esetben elfogadnak és nem bántanak azért ha valamit nem tudsz elsőre.
2022. nov. 27. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!