Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan viszonyuljak azokhoz...

Hogyan viszonyuljak azokhoz az emberekhez akik alacsonyabb rendűek?

Figyelt kérdés

Sokat tépelődök ezen, még az elnevezésen is, hogy azért egy embert mégsem kellene alacsony rendűnek, vagy félállati létűnek nevezni vagy tekinteni, de valahogy ez a kifejezés az ami a leginkább kifejezi azt amit érzek.

Lelkiismeret furdalásom is van emiatt, hiszen egy emberben annyi lehetőség lenne, de az emberek többsége annyira a primitív életet él és ezen nem is elmélkedik. A gyakorlati életben arra gondolok, mint például egy férfi akár bűnözővé is válik,m hogy megszerezze azt amire vágyik, mondjuk egy BMW-re amivel csajozni szeretne, vagy azok a nők akik prostituáltá vállnak, hogy drága luxus kiegészítőket vegyenek maguknak és kirakat életet kitömik ezekkel a hülyeségekkel. Ott vannak azok akik rengeteget tévéznek, könyvet soha nem olvasnak, vagy azok akik különböző politikai pártokat támogatva beleragadnak ebbe a színjátékba és a másikat szidják. Azok akik otthon és akár az utcán is elállatiasodva ordítanak egymásra mindent. Egyszóval a tömegember.

Egyre inkább szánalmat érzek az ilyen emberek iránt, ugyanakkor enyhe lelkiismeret furdalásom is van mert azért ők is emberek, még akkor is, ha mérhetetlenül primitívek. Titeket foglalkoztat ez? Hogyan viszonyultok ehhez?

#primitívség #állatiasság
2022. nov. 25. 15:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen természetes, ha az ember jobbna érzi magát másoknál. Ez egy énvédő mechanizmus. Azok akiknél ez nem működik rendesen, ők kisebbségi komplexussal küzdenek.

De azért mindennek van mértéke és ez már karistolja a felső értéket:D

Kérdező! Ha ennyire zavar, tegyél ellene! Hozz létre egy alapítványt, edukáld az embereket, küzdj a prostitúció ellen, tegyél a minőségi TV adásokért stb... Edukáld a népet, ha már megadatott neked ez a felsőbbrendűség. (mert ugyan írtad, hogy te nemg ondoltál arra, hogy felsőbbrendű lennél, de mivel másokat alsóbbrendűnek nevezted, így by definition te felsőbbrendű vagy).

Legyél a fény a sötétségben!

Hajrá!

2022. nov. 25. 18:01
 12/28 anonim ***** válasza:
Nagy türelemmel és némileg több empátiával. Ha érzésből nem menne, akkor legalább logika útján néha utánagondolva, ki miért élhet épp úgy ahogyan él.
2022. nov. 25. 18:19
 13/28 anonim ***** válasza:
33%
Egyébként ebben az a legviccesebb, hogy pont az így gondolkodó emberek az átlagosak, semmivel sem különbek, tehetségesebbek, vagy intelligensebbek, mint a többiek. Az IQ kéz a kézben jár az EQ-val. Ez például gyönyörűen látszik a zseniális orvosokon, akik amellett, hogy kifejezetten intelligensek (különben esélyes, hogy nem végeztek volna) minden beteget empátiával, legjobb tudásuk szerint kezelnek, nyugtatják őket, és hozzátartozóikat. Tehát minél inkább "átlagon felüli" valaki, annál empatikusabb, nem néz le másokat, mert képes együttérezni velük, és megérteni őket. Például nem úgy gondolkodik, hogy "ez csak bámulja a tévét, bezzeg én olvasok, mennyivel jobb vagyok" hanem hogy "azt csinálja, amit szeretne, és ettől ő nem kevesebb, mint én." Az átlagon felüli emberek pont hogy szerényebbek. Mindenerről már elég sok kutatás született, ha valaki akarja, megtalálja őket. A tipikus tömegmentalitás az, hogy "én ezt csinálom, a Kispista meg azt, ch de gáz már, bezzeg én mekkora istencsászár vagyok!" :D
2022. nov. 25. 18:47
 14/28 A kérdező kommentje:
13, szerintem az igen is értékesebb ember aki olvas, tájékozódik, tanul, mint az aki tv-t néz estig. Azzal is tisztában vagyok, hogy ezeket kimondani nem szokás, mert antipátiát vált ki a többségből.
2022. nov. 25. 18:51
 15/28 anonim ***** válasza:
52%

14, ezt teszi értékesebbé az embert, hogy olvas, nem pedig TV-t néz?

Hát szerintem meg az, aki tesz is valamit azért, hogy a környezete jobb legyen. Hiába vagy te Einstein és Stephen Hawking édesgyermeke, ha csak olvasol meg tájékozódsz egész nap, esetleg GYK-zol esténként.

Majd ha a világ hasznát is látja a tudásodnak, akkor beszélhetsz arról, hogy értékesebb vagy másoknál. Akkor is eg ypökhendi göykér leszel, de legalább bizonyos szempontból igazad lesz. Így jelenleg maradt a pökhendiség igazolás nélkül.

2022. nov. 25. 19:09
 16/28 A kérdező kommentje:
15, de hát pont az lesz a világ hasznára aki tanul.
2022. nov. 25. 19:13
 17/28 anonim ***** válasza:
66%

16, nem. Az lesz a világ hasnzára, aki cselekszik.

Persze érdemes okosan cselekedni, amihez nem árt némi tanulás (bár nem kötelező előfeltétel), de önmagában a tanulás még nem garancia arra, hogy te bármilyen hasznára is válsz a világnak.

2022. nov. 25. 19:20
 18/28 anonim ***** válasza:
#14 Hogyan definiálod az értéket? Szerintem minden ember értékes, mindenkiben megvan a potenciál, hogy alkosson valamit, és hozzájáruljon a világunk működéséhez valamilyen formában. Ezt a többség meg is teszi (egyszerű példa: eljár dolgozni.) Az, hogy valakit más tesz boldoggá, emiatt mást csinál a szabadidejében, nem teszi kevesebbé. Például engem kifejezetten foglalkoztat a pszichológia, azzal is szeretnék foglalkozni majd ha eljutok odáig. Emiatt viszonylag sok kutatást és tudományos cikket olvasok. De tegyük fel, hogy ez nem fog semmilyen formában kapcsolódni a karrieremhez, csak hobbi, mint a tévézés. Ebben az esetben milyen értéket ad az én tudásom a világnak? Segít valakinek? Hozzájárul a fejlődéshez? Nem. Akkor miért lennék értékesebb emiatt, mint az, aki focimeccsekkel üti el az idejét?
2022. nov. 25. 19:20
 19/28 A kérdező kommentje:

18, nem a világ jobbítására akarom itt terelni a dolgokat, csak ezt egy előző hozzászóló írta amire reagáltam.

Az eredeti gondolatom az volt, hogy hogyan tudom ignorálni magamban azt az érzést, hogy amikor látok egy embert aki állatiasan viselkedik, megalázza magáz stb. azt hogy ne viseljen meg belül.

Egyetértek, hogy potenciálisan minden emberben ott az érték, vannak akik ennek a tudatában vannak és vannak akik nem és lealjasodnak, ember alattivá válnak és valószínűleg semmit nem fognak tenni azért, hogy a saját helyzetük javuljon.

Itt jött az a félrekanyar, hogy én azt az embert többnek tartom aki tesz magáért, akár másokért is, mint azt aki saját magát rombolja testileg, lelkileg és így igen is van különbség ember és ember között.

2022. nov. 25. 19:30
 20/28 anonim ***** válasza:
Szállj fel a "mozgólépcsődre" és ereszkedj le az emberek közé! Nem kerül pénzbe!
2022. nov. 25. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!