Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy nőnek lehetnek-e szenvedél...

Egy nőnek lehetnek-e szenvedélyei?

Figyelt kérdés
Én még soha nem találkoztam olyan nővel, aki hatalmas lelkesedéssel csinált volna valamit. Mármint találkoztam már olyan nővel, akinek volt hobbija, de egyik sesm csinálta olyan szenvedéllyel, mint egy férfi

2022. nov. 22. 15:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Igen. Nekem a munkám a hobbim is mostmár. Illetve előbb volt hobbi, mostmár pénzt is keresek vele. Csak most meg a társadalom miatt vannak fura érzéseim. Jobb volt, míg a hobbim volt.
2022. nov. 22. 15:38
 2/21 anonim ***** válasza:
98%

🤦‍♀️

Kérlek mondd, hogy csak provokálni akartad a jónépet...

2022. nov. 22. 15:55
 3/21 anonim ***** válasza:
74%

Természetesen. Én például szenvedélyesen szerettem azt a pasit, akitől van egy matematikus fiam, aki majd elmagyarázza nekem, helyesbítek, kísérletet fog tenni arra, hogy elmagyarázza nekem a Parseval-teóriát.

Vannak kisebb szenvedélyeim is, de azt az említettet meg sem közelíti.

2022. nov. 22. 15:55
 4/21 anonim ***** válasza:
95%

És igen, persze, hogy észrevettem, hogy nálad a szenvedély tárgy, nálam meg módhatározó.

#3as

2022. nov. 22. 15:57
 5/21 anonim ***** válasza:
69%
Nem, ebből kifolyólag pedig a szenvedélybetegségekre is immunisak.
2022. nov. 22. 16:00
 6/21 anonim ***** válasza:
98%

Miért ne lehetne? Nekem is számtalan ilyen szenvedélyem van és a kérdésed tekintetében irónikus, hogy volt olyan férfi, aki ezek miatt szakított velem (mondjuk szerencsére hamar kiderültek).

26/N

2022. nov. 22. 16:02
 7/21 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lehetne? Én például nagyon szeretem a szakmám, bármikor és bármennyit szívesen beszélek róla, szívesen foglalkozom vele, az identitásom része. Attól, hogy nem erőszakolom rá senkire és nem oktatok ki benne kényszeresen mindenkit (mint ahogy azt kezdőként velem tették), még feltettem rá az életem...
2022. nov. 22. 16:04
 8/21 anonim ***** válasza:
19%
Cigi, pia, ghosting, félrekefélés, gold-digging, ezek manapság nagy szenvedélyei a nőknek.
2022. nov. 22. 16:10
 9/21 anonim ***** válasza:
21%
Ja, a férfiak szenvedélyesen lépnek félre, szenvedélyesen laknak mamahotelben, szenvedélyesen keresnek gazdag nőt, akin lehet élősködni. Jaaa és kihagytam a szenvedélyes alkoholizálást, szenvedélyes narkózást, szenvedélyes body shaminget. Mást még nemigen láttam, amit a férfiak szenvedélyesen csinálnának.
2022. nov. 22. 16:12
 10/21 anonim ***** válasza:
45%

Az egyetlen hatalmas nagy szenvedély amit férfiaktól láttam az az eszképizmus; gamerkedés, netfüggőség, egyéb módon való menekülés a valóság elől.. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy tényleg ennyiről szól a férfiak élete, hanem csak azt jelenti, hogy személy szerint én csak ennyit látok a férfiakból.

Női oldalról pedig ezt tapasztalom: 13 éves korom óta vannak bizonyos hobbijaim (most 28 vagyok). Egyrészt rajzolok; egy egész szekrénnyi rajzom van már, többszáz oldalnyi vázlatfüzetek telis tele rajzokkal. Másrészt pedig írok, majdnem olyan régóta.

Az írás miatt felléptem különböző amatőr írói oldalakra, és tele van az összes nővel. Vannak akik fél évtizeden keresztül rendszeresen posztolnak sztorikat, vannak discord szerverek ahol tucatjával beszélünk fél napokon keresztül az írásról, és férfi alig van köztünk.

Más tipikus női hobbi még a kézműveskedés, amivel néha próbálkozom, és ott is látok erős női közösségeket. A neten hasonló szenvedélyt látok nőktől, mint az írásnál. Vannak facebook csoportok, blogok, fórumok, ahol több éves, évtizedes tapasztalatukat osztják meg a nők, és látszik, hogy az életük nagy részét kiteszi a hobbijuk. A való életben pedig kézműves boltokba járok, és ott aztán mindenki ismer mindenkit, mindig megy a beszéd arról hogy épp ki mit készít.

Vagy menj el bármilyen pár napos/hetes művészeti tanfolyamra, és szinte csak nőket látsz majd.

Az egyetlen érdeklődési köröm ahol kicsit is egyenlő a nemek aránya, az a kertészkedés, de ott is csak idős, nyugdíjas férfiakkal találkoztam, nőkkel viszont minden korosztályból.

Az, hogy mit látsz az emberekből, egy dolog. Hacsak nincs szoros kapcsolatod velük, nem tudhatod hogy mivel töltik az idejüket, vagy mennyire szenvedélyesek. Személy szerint én sem beszélek a hobbijaimról sokat, pláne olyanoknak, akiket nem tartok közeli barátomnak, aminek több oka van. Mások is így vannak vele... Ha szenvedélyt akarsz látni, akkor azt nem random beszélgetések alatt fogod megtalálni, hanem olyan környezetben, ami maga a hobbi körül forog. Fórumokon, képzéseken, posztok kommentszekciójában, boltokban, klubokban, stb.

2022. nov. 22. 16:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!