Melyikük viselkedése volt az erkölcstelenebb?
- Azé a lányé, aki 14-15 éves korában prosti volt?
- Azé, akinek 25 éves korában, asszonyként, hármas szex kapcsolata volt?
(Nagyon régi történet, azóta mindketten sok éve házasságban élő, hűséges feleségek, nagymamák.)
Az, hogy valaki tiniként kiéli magát, szerintem nem baj.
Ha valaki asszonyként éli ki magát, az sem baj, ha a párja is partner benne. Az más téma, ha megcsalja a párját. Nekem az mondjuk nem fér bele.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2022-11-21 – 9:08
Az, kedves barátom, hogy nem értette meg a kérdést! A múltról, egy múlt beli állapotról van szó, több évtizeddel előtti cselekedeteikről. Azt a két, teljesen eltérő kategóriájú dolgot kellet volna sorrendbe állítani.
2022-11-21 - 9:16
Ez sem a kérdésre adott válasz. Összehasonlítás esetén az „Egyik se” nem válasz!
(Egy másik férfi bevonása a szexbe, bizonyos – elsősorban vallásos – értelemben mégis csak „megcsalás”, de ez most, ebben a kérdéskörben, elhanyagolható részlet.)
2022-11-21 – 9:47
Ez ugyan korrekt válasz volt, viszont nálam a gyereklányként – az osztálytársnőink döntő többsége még érintetlen volt -, pénzért történő szeretkezés nem fér bele.
A sorrendbe állítást pedig hiányoltam.
#3:
"Az, hogy valaki tiniként kiéli magát, szerintem nem baj."
Szerintem nézz utána, mit jelent a prostituált szó.
Melyik vallás? Létezik úgy párezer. S biztos van olyan, aminek semmi baja sincs a szexel.
Bár ha mindkét fél belement, hogy bevegyenek egy harmadikat is (mert azt anélkül kicsit nehéz kivitelezni), akkor alapból nem megcsalásról beszélünk. Engedélyt kaptak mindketten a másiktól...
És az összehasonlításnál a "<" és a ">" mellett igen is van "=" is.
Pl melyik a nagy szám, az 1 vagy a 6^0? Egyik se. Mindkettő értéke 1, ami nem valami nagy...
Nem tudok sorrendet, ugyanis egyiket sem tartom erkölcstelennek.
Felmerül a kérdés ugyanakkor, hogy mi az erkölcstelen? Vélhetően ez mindenkinek mást jelent. Nálam az az emberi viselkedés erkölcstelen, ami egy másik embernek erkölcsi kárt okoz, pl. egy kolléga játszmázása a ranglétrán való feljutás érdekében. Vagy egy pénzügyileg láthatóan nem tájékozott embernek eladni valamit valótlanul magas áron.
A te két példáddal kapcsolatban a véleményem:
1. 14-15 éves kislány fiatalkorú, korlátozottan cselekvőképes. Bármi, amit csinál, csak korlátozottan vonható érte felelősségre. Mellesleg a prostituáltság senkinek nem árt. Van rá kereslet, ő meg kap érte pénzt.
2. ha mindegyik fél tudtával, beleegyezésével történt az esemény, nem értem, mi az erkölcstelenség? Ha megcsalás volt, akkor is csak a felekre tartozik.
Mellesleg ki vagy te a történetben? Végülis mindegy is, mert senkinek nincs köze egyik eseményhez sem. Az 1. esethez is a későbbi férjnek lehet köze, de aki ezt nem fogadja el, mehet isten hírével. A 2. esethez is kizárólag az aktuson résztvevőknek van köze, plusz a férjeknek, feleségeknek. (feltéve, ha nem vettek részt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!