Summa cum laude diplomát szerezni mennyire ritka, illetve mennyire kiemelkedő intelligencia kell hozzá?
Úgy is kérdezhetném mennyire “nagy dolog”?
Marmint szerintem is az, csak kiváncsi vagyok, hogy hány tanulónak sikerül ez.
Ha valaki tud erről valamit
Azért kérdezem, mert utánaolvastam, de csak adatokat találtam
Elvileg csak az kaphatja meg, akinek kizárólag ötösei voltak végig az egyetemi évei alatt.

Párom ilyen. De ő azt mondta mem különleges IQ kell hozzá hanem segg!
Bebiflázott,magolt mindent amit csak lehetett és 5-ös lett.

Orvosit végeztem, ott nagyon ritka a "vörös diploma", elég könnyen becsúszik 1-2 rosszabb jegy az 5-ösnél, sőt sokszor rá is játszanak erre a vizsgáztatók direkt szivatásos módszerekkel.
Egy emberről hallottam, hogy kitünő diplomája volt, egy öreg docens volt az egyik elméleti intézetben.

3 hat ez érdekes, mert kevés infót találtam a dologról, de ott azt írták hogy nagyon ritka.
Először azt hittem, hogy csak az orvosin lehet ezt megkapni, mert a Wikipédia oldalon csak orvosi fokozatokról volt szó, a summa cum laude mellett...
Igazából azért kérdeztem, mert nemrég tudtam meg hogy egy orvos akit ismerek így végezte el anno az egyetemet.
Kicsit nekem is jól esett, mert többször beszélgettünk már és párszor kiemelte hogy okosnak tart, eleve jól esett, hogy egy sebész ilyet mond nekem :D, de azt nem tudtam eddig hogy ennyire kiemelkedő tanuló volt.
Nyilván azt eddig is tudtam hogy okos, csak kiváncsi lettem volna hogy ez valójában mekkora dolog és hogy mennyire ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!