Létező jelenség a szakdolgozat-írástól való szorongás?
Igazából az okozott gondot, amikor közölték az, elvárásokat, hogy minimum 30 oldal meg karakter szám, forrásjelölések... Stb
Azon kattogtam hogy a viharba fogok ennyit írni. Plusz a forrásoknál, hogy jól hivatkozzam le, mert volt nálunk ebből hiszti. Na meg a határidő. Halogató típus vagyok, a nagy részét az utolsó 2 nap írtam meg🤣 nem is tudom hogy kaptam rá 4est.
#6 A halogatást is gyakran szorongás okozza. Azért nem áll neki az ember, mert szorong a feladattól (2-es, 4-es jó példákat írt). A határidő közben egyre közelebbi lesz, amitől tovább nő a szorongás, ettől pedig még nehezebb nekiállni. Egy ördögi kör az egész, aminek bizony a szorongás az alapja.
A kérdésre válaszolva: persze, hogy létezik. Nekem is volt, és több ismerősöm is beszámolt hasonlóról. Bizonyos mértékben természetes, hogy izgul miatta az ember, de van az a pont, ahol le kell ülni, venni kell egy nagy levegőt, és neki kell állni az egésznek. A 2-es tök jó tippeket írt ezzel kapcsolatban. Aztán ha nagyon nem megy, érdemes lehet akár szakember segítségét is igénybe venni a szorongás leküzdéséhez (bár ennyire "súlyos" eset a környezetemben nem volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!