Stresszes időszaktól lehet enyhe hasmenés/lágy székelés?
Sziasztok!
Nem tagadom, nagyon stresszes időszakon megyek most keresztül.
Utolsó félévem végzem egyetemen, szakdolgozatot írok, és egy nyelvvizsgát is le kellett tennem, emellett pedig még munkát is keresek, mivel albérletben élek.
Kedden kezdődött, volt egy házavató bulink, amin szerintem eléggé bekajáltam (inni alig ittam) másnapra ment a egyet hasam. Utána minden oké. Csütörtökön szóbeli vizsga volt, izgultam, ment a hasam egyszer. Előtte még állásinterjún is voltam, ami tök jól sikerült, de egy világ omlott össze bennem, mikor nem lett meg.. És nehezen áll fel ebből a hasam. Hétvége óta ugyan nem hasmenéses, de az a tipikus mikor lábalsz ki belőle, de még ilyen elég laza állag, amire elmegy fél guriga wc papír.:D
Nem tagadhatom, sok bennem az ideg, közelegnek a határidők, minden nap egyszerre 4 félét akarok csinálni.
Lehetek így a stressztől? Mert ráadásul még hipochonder is tudok lenni, ez meg megijeszt. Volt valaki hasonlóan stressz alapon?
Nekem is volt ilyen időszak már, azt hiszem, mikor akár hetekig ilyen dilibe volt a hasam, aztán eltűnt, ahogy redukálódott a stressz.
De nagyon nem hiányzott ez.. Persze próbálok kímélően enni, de nagyon diétásan eszek már, meg szedek probiotikumot most 2 napja.
Én anno csináltam ilyen légzés gyakorlatokat, amik azért néha-néha segítettek rajtam.
Ez kb úgy néz ki hogy hanyatt fekszel a földön vagy akár az ágyon is, de én azért hanyagoltam az ágyat, mert anno nem nagyon volt kényelmes az a matrac, ami az ágyamban volt, ezért sokkal jobb és egyszerűbb volt hanyatt feküdni a földön (szőnyegen) és úgy csinálni. Egyébként mielőtt csinálod érdemes kiszellőztetni egy kicsit, vagy legalább pár percre kimenni a levegőre.
Szóval hanyatt fekszel, elterülsz a földön, karodat leteszed 180 fokba magad mellé, aztán kezdheted a légzésgyakorlatot. Szépen lassan beszívod a levegőt az orrodon keresztül kb 5-6 másodpercig aztán 3 másodpercig benntartod és ugyanígy kifújod a szádon keresztül a levegőt.
Ezt megcsinálod kb 10x napjában akár többször is.
Nekem tényleg segített anno.
Egyébként ha ennyire stresszes vagy akkor meglehet próbálkozni akár gyógyteákkal is, mint pl: a citromfű vagy éppen a kamilla, de ezekkel is érdemes azért vigyázni, mert a hosszabb távú fogyasztás egy idő után azt eredményezheti, hogy nem fogja kiváltani a jótékony hatásait.
Tehát inkább kúraszerűen fogyaszd őket, ha esetleg megpróbálkoznál velük.
Mondjuk iszod egy-két hétig, aztán tartasz pár hát szünetet.
Ja és egyébként, ha már a teákról van szó, akkor én ajánlom még a borsmenta, illetve diófalevél v diólevél teát is.
De lehetőleg ezeket is kúraszerűen fogyaszd, ahogy azt már fentebb is leírtam.
Remélem segítettem.
Ha egyéb kérdésed van, akkor írj nyugodtan.
Üdv: Máté
Köszi szépen Máté!
Amikor nagyon erősen volt ilyenem, akkor regelente volt, hogy már rámjött és én akkor szoktam ezt a gyakorlatot néha csinálni (:
Éjjel és félálomban semmi bajom és amint kipattant a szemem jött a görcs és az inger, magas pulzusszám.. Ekkor én is mindig 4 mp be, bent tart, 4 mp ki és tényleg néha segített. Sajnos néha már reggel cikáznak a gondolataim, hogy van ez is, meg az is, minek hogy álljak neki stb.
Teákból én Tafedim teákat ittam, mikor fellángolt nekem ez a stresszesdi, az néha segített, nyugtatóként meg citromfüvet, de azt főleg akkor, mikor inkább pánikos voltam, akkor úgy jött ki rajtam. Egyik se jó igazából. :D
De korábban kb fél évig semmi bajom nem volt, nyáron mikor se suli se semmi, csak dolgoztam. Félév elején se ért még el, gondolom most már érzem a határidőket és tudat alatt is stresszelem magam. Pedig igyekszem redukálni, jóga, teák, minden, de a tudatalattira nehéz hatni. Alig várom lemenjen ez a sok sz@r igazából, mert nagyon szeretek enni így meg félek enni rendesen..
Áh szerintem vírus lappangott bennem.. Ma reggelre felkeltem és majd hogy nem vizes hasmenés.. Valószínű valamit beettem a múlt héten szerintem.
Szóval most diéta, széntabi minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!