Nekem vagy ügyintézőnek van igaza?
Hát pl az összes iskolai végzettséged a születési neveden van, így ha megváltoztatod a nevedet és sehol nincs feltüntetve a születési neved, akkor ki mondja meg, hogy az a te végzettséged?
Házasság után a nőknek is ugynaúgy fel van tüntetve a születési nevük (leánykori név) ugyanezen okból.
Neked van igazad, ne hallgass azokra, akik nem változtattak nevet, csak gondolnak valamit a dologról.
A határozatban azért nem egyszerűen névváltoztatás, hanem a születési név megváltoztatása szerepel, mert innentől olyan, mintha az új neveddel születtél volna. Család- és utónevemet is megváltoztattam, tudom, mit beszélek, de ha egész biztos akarsz lenni benne, a jogi kategóriába írd ki a kérdést, ott jogász is olvassa.
HA születési nevet változtattál, soha az életben nem írhatod sehova a régit. Anyakönyvvezető vagyok, ez a törvény, a helytelen válaszokkal ne törődj.
pl
Ha Gipsz Jolán volt a születési neved és Gipsz Erika lett, akkor a továbbiakban mindig mindenhol Gipsz Erikaként szerepel a születési neved.
Akkor is ha Kovács Béláné vagy és az adataidat kell leírnod, akkor Kovács Béláné, született Gipsz Erika - így lesz helyes és csak így.
Amúgy milyen ügyintéző kérte, hogy így írd, rosszul? Biztosítási, vagy banki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!