Mert állandóak szorongok, és ez segít.
Azonkívül, hogy kellemesen beszédülök tőle, szükségem van a pótcselekvésre is - fogni valamit a kezemben, a számba venni, nézni a füstöt stb., ezek mind hozzátartoznak az “élményhez”. Gyerekkorom óta rágom a körmömet, a számat, rágógumi-függő vagyok, a kezemmel is állandóan babrálok valamit stb., a cigi is csak egyike az ilyen stresszlevezető eszközöknek.
Mondjuk most épp meglátszik, hogy mennyire (relatíve) kiegyensúlyozott az életem, mert október óta csak 4 szálat szívtam el, és annyira azok sem estek jól.
Stressz esetén megnyugtat, de már vagy egy éve nem cigiztem stressz miatt.
Mostanában csak a társaság miatt. Ha valaki megkérdezi, hogy kérek-e, akkor igent mondok, mert egyébként jól esik, de el vagyok nélküle, nem hiányzik.
Kb mint az alkohol. Szeretem az ízét, társasagban jól esik, de egyébként meg nincs ra szükségem, nem is hiányzik.
Miért ne cigizzek?
Káros, büdös, drága. De engem ez nem nagyon izgat, kell valami ami eltereli a gondolkodást, állandó agyalást, és visszahoz a való világba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!