Amikor koronavírus járvány volt, kinél viselkedtek így?
Amikor betegek voltunk a férjemmel hoztak csomagot: Megvárta hogy átvegyem de jött oda beszélgetni, persze én maszkban voltam, hátraléptem, de akkor is jött dumcsizni, hiába mondtam h elkapod ember.
A másik mikor legközelebb elkaptuk akkor az egyik ügyfelem ugyanúgy jött oda hozzánk, hogy áhh ő aztán nem tart ettől és márpedig vegyem is le a maszkot, ő aztán nem kap el semmit.
Egyik haverom imádott játszani ezzel a maszkozással. Rajta kívül nem volt jellemző. 1-1 futár nem törődött sokat vele, de azért nem álltak bele az aurámba egyszer se. Diszkontban dolgozó haverom is csak úgy volt az egésszel, hogy a kötelező minimumot hozta mindenből. Nála megértem, mert napi 8 órát maszkban dolgozott, szóval jobban utálta, mint mi (irodista meló).
Régen Coopba jártam, és ott mondták, hogy rajtuk végig szokott menni minden téli, taknyozós járvány. Kis helyiség, sok szedett-vedett ember megfordul a boltban - na, ott néha még örültek is, hogy volt plexi, kézmosó és maszk. A boltban volt pár ember, aki direkt rájátszott a jajjmiértkellre, vagy csak simán igénytelen volt, velük tudatták az eladók a helyüket.
Megmondom őszintén, én korábban röhögtem a japánokon, amiért önként szájpelenkát húznak. Ehhez képest zökkenőmentesen ment számomra az átállás. Azt nem mondom, hogy 3 oltás után önkéntesen fogom hordani, de a higiéniára jobban figyelek, ha betegség miatt köhögök, hordani fogom, és szerintem nagyon jó ötlet, hogy az eü. intézményekben elvárás lett a maszk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!