Miben változott meg az életed a Covid-időszak alatt? Szerinted mi a koronavírus-korszak legnagyobb tanulsága?
Azt, hogy nemsokára jön a következő hasonló.
Meg azt, hogy még mindig nincs meg az influenza gyógyszere.
Következők:
- legyen megtakarított pénzed, pénzügyileg legyél tudatos (hitelfelvétel stb.)
- legyél rugalmas, ha hirtelen megváltozik az életed, ne ess kétségbe, kemény legyél, mint a kád széle. :)
- ne egy szakmád legyen, hanem több is, mert ma még létezik az a munka, de holnap már nem biztos.
- kétszer is gondold meg kivel költözöl össze/házasodsz, mert el kell tudni viselni ha hónapokon keresztül össze leszel zárva vele.
- amennyire csak lehet, legyél egészséges, sportolj, szedj vitaminokat.
- tedd rendbe magad pszichésen, hogy bírd a "kiképzést", ha a nyakunkba szakad a következő "akármi".
- tudd megszűrni a tengernyi információ (social media) közül azt, ami szerinted jó, a saját élethelyzetedhez képest.
- Jó lenne, ha a jövőben lennének távoktatásos formájú képzések, méghozzá a levelezős és esti felsőoktatási szakokon is többek között. Például a mi szakunkon totál jól működik és millió előnye van.
- Jó lenne, ha az 50% körüli home office általánosságban megmaradna
- jó érzés, amikor a tömegközlekedési eszközön csúcsidőben sincs tömegnyomor
- A heti 1-1,5 órányi sport (COVID előtt) semmit se ér szinte, de a heti 4-5 órányi (home office és távoktatás időnyeresége miatt) már nem rossz.
7
Inkább az omikron az oka, ami már nem veszélyes. December-január óta ez fertőz inkább.
Ami változott: felértékelődött a munkám, home office, több nyugis/produktív elfoglaltság otthon. Végre elkezdtem rendszeresen sportolni és magamra főzni, okosabban kezdtem bevásárolni, stb.
Fő tanulság: soha nem vállalok gyereket. Ezelőtt se akartam, de a covid is megerősített benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!