Menő cigányosan beszélni?
9: ezek szerint nem fogalmaztam egyértelműen.
Nem azt szándékoztam sugallni, hogy adják fel az ÖSSZES szokásukat, és olvadjanak be! Hanem azt, hogy a többségi társadalom átlagos elvárásainak ők is próbáljanak megfelelni.
Az integráció ezt is jelenti! Nyugodtan megtarthatják azokat a szokásaikat, amik kompatibilisek a többségi társadalommal. Mulatozhatnak a saját igényeik szerint, használhatják a nyelvüket, stb.stb.
DE! Azon szokásaikat amik ezzel ellentétesek, ne kelljen elfogadni a többségi társadalomnak. Lsd. önbíráskodás, és egyéb btk-ba tartozó dolgok...
Ez nem cigányosan. Az az "akcentus", vagy hangsúly. Ezek csak cigány (eredetű) kifejezések, mondatban nem minden szó ilyen. De nekem sem tetszik, csak mást jelent.
A fake tájszólásról még nem hallottam.
"Azt figyeltem, hogy sokan átveszik a cigányok beszédstílusát és viccesnek tartják."
Ez csak azért neked feltünő, mert éppen olyan környéken is laksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!