Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Menő cigányosan beszélni?

Menő cigányosan beszélni?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem, hogy sokan átveszik a cigányok beszédstílusát és viccesnek tartják. Ha nem is állandó jelleggel, de így valamit nyomatékosítani vagy humorizálni gyakran használják a dikmá, raj, more, dzsável, zsámo, stb kifejezéseket.

2022. okt. 28. 14:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%

9: ezek szerint nem fogalmaztam egyértelműen.

Nem azt szándékoztam sugallni, hogy adják fel az ÖSSZES szokásukat, és olvadjanak be! Hanem azt, hogy a többségi társadalom átlagos elvárásainak ők is próbáljanak megfelelni.

Az integráció ezt is jelenti! Nyugodtan megtarthatják azokat a szokásaikat, amik kompatibilisek a többségi társadalommal. Mulatozhatnak a saját igényeik szerint, használhatják a nyelvüket, stb.stb.

DE! Azon szokásaikat amik ezzel ellentétesek, ne kelljen elfogadni a többségi társadalomnak. Lsd. önbíráskodás, és egyéb btk-ba tartozó dolgok...

2022. okt. 28. 15:06
 12/30 NTBS ***** válasza:
86%
Nem.
2022. okt. 28. 15:06
 13/30 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon nem az, és szánalmas is, dik mán keci.
2022. okt. 28. 18:18
 14/30 anonim ***** válasza:
41%
Régen tényleg menő volt valamiért, kb. olyan volt, mint vmi feka szleng. Ma már gáz, szerintem a fake tájszólás lett a menő.
2022. okt. 28. 18:29
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is gáz és kínos. És régebben volt jó (bár akinek) a mondat elejére rakni hogy dik mán vagy csáje de már nem menő.
2022. okt. 28. 19:15
 16/30 anonim ***** válasza:
93%

Ez nem cigányosan. Az az "akcentus", vagy hangsúly. Ezek csak cigány (eredetű) kifejezések, mondatban nem minden szó ilyen. De nekem sem tetszik, csak mást jelent.

A fake tájszólásról még nem hallottam.

2022. okt. 28. 20:20
 17/30 anonim ***** válasza:
71%
Fake tájszólás pl. hajj csuhaj Edina de szép vagy, vagy hozd azt ide Máuni, vagy ne legyé már Páukembör! Hasonlók.
2022. okt. 28. 21:35
 18/30 anonim ***** válasza:
93%
És? Jáu van ez így? A tiédet nem Gyula!
2022. okt. 28. 21:39
 19/30 anonim ***** válasza:
96%

"Azt figyeltem, hogy sokan átveszik a cigányok beszédstílusát és viccesnek tartják."

Ez csak azért neked feltünő, mert éppen olyan környéken is laksz.

2022. okt. 31. 14:51
 20/30 anonim ***** válasza:
25%
Nem menő,vicces az esetleg lehet.
2022. nov. 1. 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!