Verekedés vagy veszekedés esetén miért remegek és blokolok le ?
Istenem, az a sok buta valasz...
Ezt nem lehet kinoni. Van, aki ilyen sajnos. En is ugyanigy vagyok, hogy abban a pillanatban olyan erzes tor ram, mint amikor az embernek leesik a vercukorszintje. Akkor is ezt erzem, amikor olyan dologbol vizsgazom, amire nagyon vagyom.
Sajnos nincs megoldas. Ez az agy egyik folyamata, amin nem lehet valtoztani. Hiaba edzel, hiaba idosodsz, a nagyon stresszes helyzetek elgyengitenek majd.
Ne verekedj es ne veszekedj. Probalj a normalis eletre torekedni. Olyan nincs, hogy nem tud valaki. Max. nem akar normalis eletet.
Én is ilyen vagyok, pedig én 5 éve boxolok. Akkor is ha valakik közel kerülnek ahhoz, hogy összeverekedjenek, és ott vagyok a közelben, akkor is érzek magamban egy kellemetlen érzést, mintha le lennék fagyva, mintha egy vizsga előtt lennék kb.
Pedig sparringon meg edzésen semmi ilyen nincs bennem.
Egyébként én is ilyen vagyok. Talán azért, mert gyerekkoromban anyámék megpofoztak, ha rossz voltam és megszoktam, hogy engem vernek, tehát rossz beidegződés, mert amikor mondjuk gyerekként rám szállt egy másik gyerek és felpofozott, akkor azt éreztem, hogy rossz voltam és ez a büntetés.
Sokat vertek így meg gyerekkoromban, aztán emlékszem ilyen 4-5 éves lehettem, nagyanyámmal voltam, ebédeltem éppen és mondtam neki, hogy megint elvertek. Ő mondta, hogy ne hagyjam magam üssek vissza. Így is lett. Ragyogóan emlékszem, ahogy rám jöttek szokás szerint hárman, futottak, de valami átkattant az agyamban és elkezdtem a középső felé futni, majd ahogy a focikapus kirúgja a labdát úgy küldtem neki egy gyomrost teljes erőből. Le is ment rögtön a gyerek, a másik kettő meg inkább elfutott. Gyerekes hülyeség, de a tanulság az, hogy bárkit meg lehet fingatni, mert senki se Steven Segal meg Sylvester Stallone a valós világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!