Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van vagy mitől hogy a...

Miért van vagy mitől hogy a nevem mellé mindig " -ka" jelzőt tesznek?

Figyelt kérdés

Akárki szólít, legyen az főnök, ismerős bárki, van aki rögtön, de kis idő múltán oda teszi a nevem mellé ezt a jelzőt pl. Gabika

Pedig 34f vagyok

2022. okt. 21. 14:46
 1/9 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Lehet olyan becézni való a megjelenésed. Elsö alkalommal közöld, hogy nem szereted, ha folytatják te is becézd öket, mást nem tudsz.
2022. okt. 21. 14:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért, mert picit jobban megismernek és lehet, hogy az jobban illik a személyiségedhez.

Nekem jól esik, ha becéznek munkahelyen pl. a "Gáborom" - már kedvesebb megszólítás.

Jobban is esik, ha pl. a főnök így kér meg valamire, nem pedig úgy, hogy menjél csináld ezt, csináld azt stb..

Ha a teljes nevemen szólítanak, az meg olyan öreges és hivatalos, távolságtartó pl. Gábor.

Az otthoniak meg szerintem ha 50 éves leszek, akkor is Gáborka leszek nekik, gyerekkoromból rámragadt :D

2022. okt. 21. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Engem is zavarna, én tipikusan akkor használom, ha valaki buta.

De ha belegondolok, nehéz ezt nem gúnnyal hallani, ha csak elképzeled, hogy celebeket, politikusokat becéznek így, az soha nem szeretet.

2022. okt. 21. 16:11
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

Hát az én nevem Bianka, szóval rácesztem 😂

Amúgy, ha valaki becézni akart mindig mondtam, hogy nem szeretem ha becéznek. Én se szoktam becézni senkit. Max rövidítek, hogy Katalin-Kata, de Katika nálam full felejtős.

2022. okt. 21. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Te vagy az Lajos? A Simics?
2022. okt. 21. 16:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes az elején tisztázni ezt, mert ha már megszokják, akkor úgyis úgy fognak szólítani, ahogy az elején Te megengedted nekik.
2022. okt. 21. 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet a személyiségedből adódan gyereknek gondolnak.
2022. okt. 21. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés, mert engem is becézve szólítanak, és ezerszer elmondtam már kedvesen és kevésbé kedvesen is, hogy legyenek szívesek nem így szólítani, konkrétan lesz@rják. Mostanában azt szoktam csinálni, hogy ha becézve szólítanak, akkor úgy válaszolok, hogy belerakom az ő nevüket is hasonlóan gúnyosan becézett formában. Például: "Oda tudod adni azt az ollót, Gabika?" "Persze, odaadom, Zolikácska." Hadd érezzék csak magukat ők is lekezelve, ha már velem ilyen lekezelően beszélnek.
2022. okt. 22. 19:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdezőke
2022. okt. 23. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!