Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az "életképtelen" embereket?

Figyelt kérdés

Genetika+könyezeti hatások+hozott családi minta.

Ez nem egy döntés,amiért valakit okolni lehet.

2022. okt. 17. 00:29
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Háztartást vezetni otthon is lehet.

Sok férfire a felesége főz.

Sokaknál a feleség annyiban több az anyjuktól,hogy velük szexelni is lehet.

Ha felrójuk valakinek,hogy otthon lakva XY-t vesz magának,akkor a házajándékozást is fel lehet.

2022. okt. 17. 14:26
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Az életképesség, vagy életképtelenség az nem helyrajzi szám függő.

Semmivel nem több az, aki ugyan albiban lakik, de viszi haza a szennyest anyjáékhoz, onnan meg hordja a kaját magának.

És még ezeket sem nevezném életképteleneknek, csak "ügyesnek"

Én pl. a szülői házban laktam - később családostól - mert idős és beteg szüleim voltak(majdnem 40 éves volt anyám, apám 42 amikorra összejöttem) akik minden szempontból rám szorultak. Anyagilag is.

Minden voltam, csak nem életképtelen.

Örökösödési szerződést kötöttem egy idős nénivel a lakásáért, megjegyzem ő tette az ajánlatot, amikor látta, hogy milyen szinten vannak ellátva a szüleim. Őt is pátyolgattam, a szüleimet is, mindenki ügyeit én intéztem, miközben dolgozni jártam és még tanultam is, diplomás lettem. Közben még a párra találás is megvolt, házasodtam, családunk lett.

Gyakorlatilag 35 éves koromra lett 2 budapesti, belvárosi lakásom, (mindkettőért keményen megdolgoztam) diplomám, családom, miközben SENKIVEL nem támogattattam magam, sem anyagilag, sem erkölcsileg, sem tevőlegesen.

Nekem az az életképtelen, aki vagy mentális problémái miatt, vagy lustaságból mindent elhárít és csak várja a kész helyzetet, miközben eregeti a negatív hullámokat, örökké segítséget kér és azt kifejezetten elvárja, mert ő "gyenge" és nem képes menedzselni az életét és ezt mindenki tartsa tiszteletben!

Aztán amikor talál egy gazdatestet, azon elélősködik, minden szempontból támogattatja magát, amíg teheti. Amikor meg az alanya besokall és kilép ebből a szerepkörből, akkor ő a mártír.

2022. okt. 17. 15:08
 33/39 anonim ***** válasza:

De akkor szerinted kérdező mi az életképes?

Egyszer azt mondod főzzön már, máskor meg túlhajszolt. 🤔

2022. okt. 17. 16:23
 34/39 A kérdező kommentje:

Én nem ítélkezem.

Számomra az,aki genetikából adódóan nem képes megütni a mércét.

Nem bírja a rohanó tempót,amit a világ ma megkövetel.

Magamat is annak mondanám,de nem érzek emiatt bűntudatot,és már igazából nem is érdekel mit gondolnak mások.

Csak nem értem sokan miért éreznek késztetést mások megalázására,egy olyan dolog miatt,amiről nem tehet.

Én szülőkkel lakom,de ha külön laknék sem lenne másabb.

Mindenen stresszelek,és nehezen oldom meg a dolgokat.

A környezetem,szüleim is ilyenek.

2022. okt. 17. 16:40
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

De mégis ki az aki lenéz téged emiatt? Minek állsz szóba ilyen emberekkel?

Ha otthon élsz, akkor érthető miért érzed túlhajszoltnak, ha valaki egy háztartást is vezet.

Nekem mindig mondta anyám gyerekként, hogy majd megtudom milyen nehéz lesz rendben tartani a házat. Hát közel sem annyira nehéz. És nem is szoktam hisztizni közbe, mint ahogy ő tette.

Dolgozol valamit?

2022. okt. 17. 16:48
 36/39 A kérdező kommentje:

Sajnos a szüleim túlbonyolítanak mindent.

Apám lightos gyűjtögető,sok felesleges bútorral,így nálunk a takarítás jóval több idő,mint másnál.

Túlvállalják magukat,aztán feszültek,mert nem bírják.

10 éve már nem jön hozzánk senki,anyám nem akar már vendéglős rokonlátogatást.

Szabad napjukon isznak mindketten,befásultak.

Ha van egy kis gond(bedöglik a fűnyíró pl)csapkodnak,ordítanak,pedig anyagilag stabilan élünk.

2022. okt. 17. 18:35
 37/39 A kérdező kommentje:

A rokonságban már gyerekként ment a rivalizálás a családok között.

Ha lekicsinylő megjegyzéseket tettek ránk a testvéremmel,nem álltak ki mellettünk a szülők,mert konfliktuskerülők.

Van unokatestvérem,aki olyan életképes,hogy elvégzett valami OKJ-t,és hozzáment egy vállalkozóhoz,ajnározták.

Amikor én egyetemre jártam lefikázták,hogy jaj az milyen szak,abból megélni se fogok.

2022. okt. 17. 18:50
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ismerős helyzet amiket írsz.

Nekem rokonok azt terjesztették mikor egyetemre felvettek, hogy okj-m lesz, nem diplomám.

2022. okt. 17. 18:55
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Mit is jelent pontosan az életképtelen? Melóban volt egy szellemi fogyatékkal élő fazon.Nem volt valami okos(még segédmunkához sem)szakadt,büdös ruhákban mászkált,az elején próbáltam neki segíteni,de hamar rájöttem,hogy sz..rik bele a munkába,de arra azért volt esze,mikor mit lopjon el,hogy bújjon ki a munka alól,aztán szemrebbenés nélkül hazudozni.Nagyon sokáig nem rúgták ki,mert támogatást kapott utána a cég.Sokan kivoltak már rá.Mikor egyszer a főnök hívott,még el sem kezdődött a munkaidőm,de siessek be,mert az illető nem csinálta meg a dolgát,végezzem el helyette,hát nem dícsértem meg a tagot,akármekkora fogyatékos is volt.

Szóval igen,ez a baj bizonyos esetekben,hogy az illető más kárára van.Ha valakinek még segíteni is próbálok,de a minimumot sem akarja nyújtani,sőt,inkább alám tesz,akkor miért sajnáljam?

2022. nov. 20. 06:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!