Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az "életképtelen" embereket?

Figyelt kérdés

Genetika+könyezeti hatások+hozott családi minta.

Ez nem egy döntés,amiért valakit okolni lehet.

2022. okt. 17. 00:29
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
67%
Akik házat kapnak mégiscsak vezetik azt a háztartást, eljárnak dolgozni, hogy legyen miből fedezni a számlákat stb. Felnőtt életet élnek egy külön ingatlanban. Sokkal felelősségteljesebb, mint otthon lakni. Otthon is a segged alá kapod a dolgokat. Jobban is.
2022. okt. 17. 04:18
 22/39 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem azért mert amíg ezzel foglalkoznak, erősnek érezhetik magukat. Addig sem azokhoz hasonlítgatják magukat akikhez képest ők csak kis porszemek.
2022. okt. 17. 04:24
 23/39 anonim ***** válasza:
92%

22

Így van, ez a legreálisabb válasz. Akinek tökéletes az énképe nem fog senkit se lenézni.

2022. okt. 17. 04:43
 24/39 anonim ***** válasza:
86%
Nem döntés kérdése??? Há akkor mi...
2022. okt. 17. 06:16
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha az életképtelen alatt a lusta, kényelmes, céltalan embert értjük, akkor igen, azokat én nem tartom sokra és ezt ne fogjuk a genetikára, meg környezeti hatásokra se, mivel manapság ezek nem áthághtatlan akadályok, de pl. sok olyan fiatalt is ismerek, akik még otthon laknak, és lehet, hogy esténként megeszik, amit az anyjuk főz, de közben talpraesettek, több versenyképes szakmát szereztek, rengeteget dolgoznak és lakásra, vagy a saját vállalkozásuk beindítására gyűjtenek. Őket viszont nagyra tartom, miközben sokan "mamahotelesnek" nézik őket.

Az életképesség számomra azt jelenti, hogy önálló életvitelre képes és törekszik is erre. Az sem feltétlenül életképtelen, aki olyan párkapcsolatban él, ahol a másik fél az irányító, ha ez egy közös döntés eredménye. Ilyen párokat is ismerek, meg olyanokat is, ahol a párkapcsolat megszakadása után (igaz nehezen), de ismét képes volt az ilyen ember az önálló életvitelre egyedül is, tehát nem életképtelen.

2022. okt. 17. 07:24
 26/39 anonim ***** válasza:
83%

Tulajdonképpen én is az életképtelen kategóriába tartoztam. Aztán mikor végre sikerült elköltöznöm, már nem voltam az, felelősségteljesen éltem/éltünk. Keveset kerestünk, mégis sikerült előbbre jutni. Az életképtelenség egyik oka a motiváció hiánya, nálam is az volt.

N

2022. okt. 17. 07:35
 27/39 anonim ***** válasza:
76%

8# ez már tényleg ultra ciki.

Sok pénzt rálocsolták és sosem veszi ki belőle... Legalább a fszhoz ért vagy pasija sem volt még?

2022. okt. 17. 07:43
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
25# azt nem értem miért kell mindenkinek saját vállalkozás? Mai világban széllel szemben... Nyugodtan lehet menni kétkezi munkát végezni. Az más kérdés hogy arra alkalmatlan a legtöbb amikor otthon is anyu épphogynem a szájába kanalazza a zöldbabfőzeléket a fasírttal
2022. okt. 17. 07:53
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
07.53, az általam említett példában pont, hogy kétkezi munkával jár az a vállalkozás, amire gyűjt ez a fiatal. Én nem mondtam, hogy mindenkinek ez kell. Pont, hogy a mai világban fontos a több lábon állás, a több szakma, nyelvtudás, számítógép ismerete, mert sokkal nagyobb az esély a megélhetésre, mint ezek nélkül. Igen, lehet menni kétkezi munkára is, az is jobb, mint nyavajogni és várni a sültgalambot. Mint írtam, a lusta, kényelmes embert tartom életképtelennek és az ilyen az embert nem tartom sokra.
2022. okt. 17. 08:02
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vannak életképtelen ismerőseim, sajnos családban is. Gonoszak, mindig a másik a hibás, elvárjak, hogy őket mindenki segítse. Iskola nulla, még esti gimibe sem voltak hajlandóak beiratkozni, pedig nem dolgoztak, idő lett volna. Ismerek beteg embereket, mégis dolgoznak, nem szorulnak másra. Szóval szerintem ez nagyon ember függő, ha valaki szeretne az megy előre aki nem azokat érdemes messziről elkerülni.
2022. okt. 17. 09:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!