A ,,Kedves" szó megszólítást általában mikor használják az emberek?
Figyelt kérdés
Pl: Tisztelt Pista az hivatalos.
A Kedves pista az pedig közvetlen? Aki nem közvetlen kapcsolatban van Pistával annak is mondják? Vagy kinek? Mert volt már olyan aki idegen volt és az ,,kedves" jelzővel szólított. Például ügyvédek, orvosok, hivatalos leveleken stb. Milyen kongresszusban van ez?
#Megszolotatás
2022. okt. 12. 17:09
1/8 anonim válasza:
bármilyen informális kollegiális viszonyban. Én kb mindenkinek akit ismerek és dolgoztunk együtt, de azért nem vagyunk haverok, Kedves-t írok. A többieknek Szia. Ismeretleneknek Tisztelt, kivéve néhány csoport (pl civil szervezetek).
2/8 A kérdező kommentje:
Nem értelek.
2022. okt. 12. 17:46
3/8 anonim válasza:
Sajnálom, hogy alacsonyak a kognitív képességeid. Nem fogom leírni más iterációban.
4/8 A kérdező kommentje:
Oks
2022. okt. 12. 18:50
5/8 anonim válasza:
Hivatalos helyekre Tisztelt-et írok.
Informális helyekre Kedves-t használok.
6/8 A kérdező kommentje:
Hogy érted hogy informális? Magyarul ha kérhetem
2022. okt. 12. 19:59
7/8 anonim válasza:
Nem tudom, hogy kell magyarul mondani, de pl. egy boltnak ha írok, vagy cégen belül valakinek
8/8 anonim válasza:
Pl. a tanáraimnak meg ilyenek vagy olyannak, akivel szakmai kapcsolat volt csak és az elején még nem volt tegeződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!