Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 30 évesen hogyan kezdjem el...

30 évesen hogyan kezdjem el építeni a karrieremet úgy, hogy sikeres és független legyek az életben?

Figyelt kérdés

Sajnos a húszas éveim nagyrészt elúsztak depresszió miatt, így nincs sok kézzelfogható eredményem, munkatapasztalatom. Amim van, hogy két idegennyelven beszélek felsőfokon, jelenleg ezzel keresek pénzt, illetve van egy közgázos diplomám, ami jól cseng, de nem akarok azzal foglalkozni. Az a "diploma kipipálva" kategória, megintcsak az instabil lelkiállapotom miatt, csak egyszerű végzettséget lőttem be magamnak, nem mondjuk term. tud. területet.

Gyerekkoromban mindig arról álmodoztam, hogy tudós legyek. Érdeklődési területem az élővilág volt, ezt önszorgalomból tanultam, és jó is voltam biológiából meg egyébként minden másból is, annyira, hogy osztályelső voltam általában meg versenyekre jártam. Tehát az alapjaim erősek, de 20-30 között nem tanultam igazán, ellustultam, befelé fordultam. Most jövök ki nagyjából ebből, így kb. most kéne újrakezdenem az életemet...

A családi hátterem jó, mondhatni privilegizált helyzetben vagyok. Legszívesebben tudománnyal foglalkoznék, de nem tudom, ez mennyire reális ennyi idősen. Ami nagyon fontos számomra, hogy értelmes munkát akarok végezni, alkotói munkát és szeretnék független lenni, tehát nem irodai rabszolga multinál, amilyen most vagyok.

Hol lenne érdemes elkezdenem? Leginkább az időfaktor az, amitől félek, hiszen ha családot akarok meg pénzt gyűjteni meg beállni egy pályára meg tanulni, akkor nagyon alaposan meg kell gondolnom, hogy mire mennyi időt szánok.

2022. okt. 10. 20:22
 1/2 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Ezt gondolom nem itt a gyakorin fogod megtudni, ha mindenki ismerné a "titkos receptet", akkor nem lenne titkos ugyebár.

Szerintem csak simán azzal foglalkozz, amivel szeretnél, én is épp most veszem meg a cuccaimat ahhoz, hogy remélhetőleg pár év múlva teljesen önállósodjak, ha kedvem van mindentől és mindenkitől, de addig is pénzt kell keresni és arra költeni amivel az ember majd foglalkozni szeretne igazán.

Szóval csak találj valamit ami érdekel, amiben örömödet leled és aztán ha meg van a célod, akkor nem fog fejtörést okozni mi legyen a következő lépés.

2022. okt. 10. 20:32
 2/2 anonim ***** válasza:
mit is értesz karrier alatt?
2022. okt. 10. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!