Lányok, fiúk! Ti járnátok ilyen étterembe?
Olyan étterem lenne, ahol mindenféle húsos ételeket lehet enni. Széles választék, pörköltek, sokféle grillezett/sült/rántott hús, steak, kézműves hamburger, gyros, disznótoros ételek stb.
Kicsivel drágább lenne, mint az átlag, viszont óriási kedvezményt kaphatsz, ha fizetés előtt egy 10-15 másodperces videóban végignézed, hogy a választott ételedet konkrétan melyik állat húsából fogják neked elkészíteni. Dátummal, hogy mettől meddig élt, egy-két aranyos kép/videó róla, majd egy pár másodperces jelenet, ahogy le lett vágva.
Ha ezt választod, akkor a pénztáros levonja a kedvezményt és körettel együtt 990 / 1990 Ft-ért kapsz egy jó nagy adag, minőségi ételt (ami a hústól függően 3-8000 Ft értékű). (Vonatkoztassunk el attól, hogy ez hol érné meg az étteremnek, mert sehol, a kérdés elméleti síkon mozog.)
Kérnéd a kedvezményt, és örülnél, hogy olcsón ehetsz finomat és sokat, vagy elkerülnéd a helyet? (Vagy pl. kifizetnéd a teljes árat, mert egy 6 fős társasággal mentek, közülük 4-en megnézik a videót, és vagytok ti 2-en, akik nem.)
Kort és nemet is írjatok, légyszi.
Köszönöm a válaszokat. Külön köszönöm szépen azoknak, akik ki is fejtették a véleményüket, történetüket erről. :)
Én is vidéken nőttem fel és már kisgyerekként belekerültem a kopasztások, disznóvágások világába. Sajnáltam őket nagyon, de a húsukat szerettem.
Nyilván nem érné meg egy ilyen éttermet működtetni (max. nyitási akcióként, aztán gyorsan újra kellene gondolni az árakat és "csak" 30-40%-osra mérsékelni a kedvezményt). A kérdés elméleti volt, és az emberi vonatkozásaira vagyok kíváncsi, hogy nagy általánosságban mennyire vagyunk hajlandóak szembenézni a húsevés mögötti valósággal, vállalnánk-e azt, hogy a szemébe nézünk az aranyos kis báránynak, nyuszinak, disznónak, marhának stb., és megnézzük-e néhány másodpercben, ahogy utána belévágják azt a kést, vagy "elfordítjuk a fejünket". (Félre ne értsen senki, én is napi szinten eszem húst. Régebben több ilyet láttam és később ugyanúgy ettem belőle, szóval én is a kedvezményes árat fizetném egy ilyen helyen, és részemről ezt is érezném "őszintébbnek", de az ellenkező vélekedést is megértem.)
Vidéki vagyok, ráadásul emelt biosz osztályba jártam, ma már egyetemista 23 éves lány vagyok. Nem riasztana meg. Hiszen nem egy boncoláson, kopasztáson vagy disznóvágáson vagyok túl.
A legnagyobb gondot az okozná hogy csak a csirkét szeretem, azt is csak grillezve😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!