Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, fiúk! Ti járnátok...

Lányok, fiúk! Ti járnátok ilyen étterembe?

Figyelt kérdés

Olyan étterem lenne, ahol mindenféle húsos ételeket lehet enni. Széles választék, pörköltek, sokféle grillezett/sült/rántott hús, steak, kézműves hamburger, gyros, disznótoros ételek stb.

Kicsivel drágább lenne, mint az átlag, viszont óriási kedvezményt kaphatsz, ha fizetés előtt egy 10-15 másodperces videóban végignézed, hogy a választott ételedet konkrétan melyik állat húsából fogják neked elkészíteni. Dátummal, hogy mettől meddig élt, egy-két aranyos kép/videó róla, majd egy pár másodperces jelenet, ahogy le lett vágva.

Ha ezt választod, akkor a pénztáros levonja a kedvezményt és körettel együtt 990 / 1990 Ft-ért kapsz egy jó nagy adag, minőségi ételt (ami a hústól függően 3-8000 Ft értékű). (Vonatkoztassunk el attól, hogy ez hol érné meg az étteremnek, mert sehol, a kérdés elméleti síkon mozog.)

Kérnéd a kedvezményt, és örülnél, hogy olcsón ehetsz finomat és sokat, vagy elkerülnéd a helyet? (Vagy pl. kifizetnéd a teljes árat, mert egy 6 fős társasággal mentek, közülük 4-en megnézik a videót, és vagytok ti 2-en, akik nem.)

Kort és nemet is írjatok, légyszi.

2022. okt. 8. 16:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Külön köszönöm szépen azoknak, akik ki is fejtették a véleményüket, történetüket erről. :)

Én is vidéken nőttem fel és már kisgyerekként belekerültem a kopasztások, disznóvágások világába. Sajnáltam őket nagyon, de a húsukat szerettem.

Nyilván nem érné meg egy ilyen éttermet működtetni (max. nyitási akcióként, aztán gyorsan újra kellene gondolni az árakat és "csak" 30-40%-osra mérsékelni a kedvezményt). A kérdés elméleti volt, és az emberi vonatkozásaira vagyok kíváncsi, hogy nagy általánosságban mennyire vagyunk hajlandóak szembenézni a húsevés mögötti valósággal, vállalnánk-e azt, hogy a szemébe nézünk az aranyos kis báránynak, nyuszinak, disznónak, marhának stb., és megnézzük-e néhány másodpercben, ahogy utána belévágják azt a kést, vagy "elfordítjuk a fejünket". (Félre ne értsen senki, én is napi szinten eszem húst. Régebben több ilyet láttam és később ugyanúgy ettem belőle, szóval én is a kedvezményes árat fizetném egy ilyen helyen, és részemről ezt is érezném "őszintébbnek", de az ellenkező vélekedést is megértem.)

2022. okt. 9. 07:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Vidéki vagyok, ráadásul emelt biosz osztályba jártam, ma már egyetemista 23 éves lány vagyok. Nem riasztana meg. Hiszen nem egy boncoláson, kopasztáson vagy disznóvágáson vagyok túl.

A legnagyobb gondot az okozná hogy csak a csirkét szeretem, azt is csak grillezve😅

2022. okt. 9. 18:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék ilyen étterembe, de nem azért mert zavar a vágás: a nyilvánvalóan bűntudatkeltésre játszó marhaságokat utálom. Eddig is ettem, és ezután is fogom azoknak az állatoknak a húsát enni amiket én nevelek, sőt ápolom ha betegek. Cukizni meg azok szokták az állatokat, akik a külsejükön kívül mást se ismernek belőlük, fogalmuk sincs róla hogy egy egyszerű kakas is milyen agresszív lehet, hát még egy két-három mázsás disznó.
2022. okt. 9. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!