Mit lehet tenni, ha számomra nem fontosak az emberi életek?
Valahogy, ha halálesetről hallok, olvasok, az egyáltalán nem ráz meg. Sem az, hogy ki és miért, sem az, hogy hogyan ölt. Nem sajnálkozom. Akkor sem, ha a halál körülményei túlságosan kegyetlenek. És a gyászoló hozzátartozókkal sem tudok együtt érezni. Észrevettem, hogy mások nem ilyenek. Az én álláspontom nekik túl érzéketlen vagy egyenesen morbid.
Ellenben más esetben empatikus vagyok. Ha valakin segíteni kell, vagy csak beszélgetni akar, megértek és megteszem, amit tudok. Az emberek magánjellegű gondjait rendre helyesen kezelem. Imádom az állatokat, a növényeket is szívesen álopom. Mégis, ha egy ember megöléséről van szó, hideg és eléggé különös leszek.
Nem hiszem hogy ez nagy baj lenne. Én is ilyen vagyok de nem gondolom hogy szociopata lennék...
Ha valaki egy állatot bánt, jobban felzaklat mint ha egy ember megöléséről hallok.
Ismerősök halála sem hat meg? Ha személyesen érintett vagy?
Nem vagy egyedül évek óta nem tudok mit mondani ha egy híresség meghal, vagy valakinek a rokona és elmondja, vagy valaki fiatalon rákosan elhuny. Semmit nem érzek ugyanúgy, csak palástolom, mert tudom, hogy az emberek nem értenék meg. Sőt kimondottan idegesít ha ez rövid időn belül sokszor akarják kitárgyalni velem, majd felrobbanok magamban, csak más gyásza miatt nem mondok semmit. De volt már, hogy kifakadtam, hogy mások milyen gyenge lelkűen nyilatkoznak. Én pl tökre lesz@rtam Berki Krisztián halálát és a kollegámat is leb@sztam, hogy ne hozza már fel újra és újra a témát.
De tegyük hozzá, hogy a világról alkotott nézetem miatt is lehet ez. Mivel én úgy gondolom, hogy a testem hal meg csak, a héj a lelkem körül.
Nem csak hírességekre és idegenekre gondolok. Ismerősök, rokonok halála sem rázna meg. Olyanoké sem, akiket elvileg szeretek.
Ha a halál kerül szóba, mindig inkábbannak a folyamatára gondolok, meg arra a sok elméletre, ami annak a misztériumát övezi. Az érdekes és elgondolkodtató.
Illetve biztosan képes vagyok a gyászra, mert az elhúnyt állataimat meggyászolom. De az emberek mintha értéktelenek lennének.
Több könyvet is írok. Mindegyikben van gyilkosság.
Gondolom, még nem halt meg senkid, akit nagyon szerettél. Ezert nem tudod elképzelni, hogy milyen lehet a közelállóknak. Sajnos majd az idő segít ezen a gondon. :(
Az, hogy egy híresség vagy ismeretlen ember meghal, a legtöbb embert már nem zaklatja fel. Éjjel-nappal tolják az arcunkba a híreket, teljesen megszokottá vált.
Nekem is hasonló mint a #6-os. A kutyámmal sokat voltam együtt és én is ott voltam a halálánál. Sokkal megrázóbb volt mint egy rokon halála.
Szintén nem érdekel ha valaki meghal pedig nagyon érzelmi ember vagyok. A halál azt még várom is, hogy eljöjjön emberekért. Nem sürgetem,de várom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!