Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért elvárás...

Magyarországon miért elvárás fürdeni minden nap, máshol meg nem az?

Figyelt kérdés

Ha nagyon nagy különbségek volnának anyagiakban, akkor érteném, de sokszor nem erről van szó. Magyarországon például kimondatlan szabály, hogy minden nap kell fürdeni (persze sokan nem teszik, de nyíltan nem szokás felvállalni), de sok nyugati országban nem az.

Spanyolországban például mikor voltam mondták, hogy ott nem szoktak pedig jóval melegebb van és általában szőrösebbek is, szóval nem igaz, hogy nem izzadnának. Hallottam, hogy Németországban is megkérdezték egy ott dolgotó magyar fodrásznőtől, hogy nektek magyaroknak miért kell minden nap fürdeni, olyan büdösek vagytok. Szóval lehet ez egy kulturális dolog is, de az is kérdés mióta, mert az emberek többségének csak kb az utóbbi 50 évben lett saját fürdőszobája.

Igazából tudományos szempontból is vitatható, hogy egészséges-e a minden napos fürdés, mert sok értékes zsírt lemos vele az ember magáról. Persze, ha valaki fizikai munkát végez vagy nyáron mikor meleg van teljesen indokolt, viszont télen lehet elég 2 naponta is.

2022. okt. 1. 09:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
56%
Ha már 2 valamivel szekálnak, akkor miért nem jöttek a szagommal? Akkor annyira csak nem voltam büdös.
2022. okt. 3. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!