Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért elvárás...

Magyarországon miért elvárás fürdeni minden nap, máshol meg nem az?

Figyelt kérdés

Ha nagyon nagy különbségek volnának anyagiakban, akkor érteném, de sokszor nem erről van szó. Magyarországon például kimondatlan szabály, hogy minden nap kell fürdeni (persze sokan nem teszik, de nyíltan nem szokás felvállalni), de sok nyugati országban nem az.

Spanyolországban például mikor voltam mondták, hogy ott nem szoktak pedig jóval melegebb van és általában szőrösebbek is, szóval nem igaz, hogy nem izzadnának. Hallottam, hogy Németországban is megkérdezték egy ott dolgotó magyar fodrásznőtől, hogy nektek magyaroknak miért kell minden nap fürdeni, olyan büdösek vagytok. Szóval lehet ez egy kulturális dolog is, de az is kérdés mióta, mert az emberek többségének csak kb az utóbbi 50 évben lett saját fürdőszobája.

Igazából tudományos szempontból is vitatható, hogy egészséges-e a minden napos fürdés, mert sok értékes zsírt lemos vele az ember magáról. Persze, ha valaki fizikai munkát végez vagy nyáron mikor meleg van teljesen indokolt, viszont télen lehet elég 2 naponta is.

2022. okt. 1. 09:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%

Sok ázsiai pl. egyáltalán nem izzad.

Aki nem csinál semmit, csak egész nap otthon ül (mint a németek egy része), annak teljesen felesleges napi szinten fürdeni/tusolni. De ez mondjuk nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem tisztálkodnak, erre vannak a mosdókendők, amivel ugyanúgy át tudja törölni magát az ember szappanos vízzel, csak mondjuk jóval kevesebb vizet felhasználva. A németekben most is benne van a spórolás, akkor is, ha telne rá.

2022. okt. 2. 10:00
 12/21 anonim ***** válasza:
70%
Ahhoz képest, hogy büdös emberek vagyunk, mert nem fürödtünk, soha nem csúfoltak az osztálytársaim a szagom miatt. Mindig a nevem és a ruhámmal csúfoltak. Hogy lehet ez??? Miért nem csúfoltak, hogy büdös vagyok? Azt mond már meg. Heti egyszer fürödtem, csak mondom
2022. okt. 2. 10:44
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
Dél Európában pont hogy szintén fürdenek minden nap. Tapasztalatom szerint sokan az ázsiaiak közül is és ez így van jól. Én örülök neki, hogy nálunk is ez van, hogy minden nap fürdünk és pont. Pont ezt nem kéne elmajmolni a nyugattól, ha nekik így jó hogy napokig élnek fürdés nélkül, akkor éljenek csak fogadják el hogy máshol meg nem ennyire igénytelenek. Nálam pl párkeresésnél ez azonnali kizáró ok lenne.
2022. okt. 2. 12:21
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Én Spanyolországban és Olaszországban voltam hosszabb ideig, és pont, hogy rengeteg időt töltöttek a fürdőszobában. Konkrétan a hajukat is naponta mosták.
2022. okt. 2. 15:27
 15/21 anonim ***** válasza:
89%

Pontosan így van. Nagyon tiszták, ápoltak, illatosak az olaszok, spanyolok.

Ott nem nagyon látni zsíros hajú, koszos ruhájú, büdös embereket.

Meg nincsenek olyan ízléstelenül sminkelve a nők, mint nálunk.

Nincsenek okádék műkörmök, transzvesztita szempillak, bohóc szemöldökök.

Az öltözködésük is patent.

2022. okt. 2. 15:56
 16/21 anonim ***** válasza:
59%
Na látom büdösbogárék megjöttek lepontozni :D
2022. okt. 3. 16:35
 17/21 anonim ***** válasza:
20%
#12 Mert a neved és a ruhád még a szagodnál is gázabb volt? Tippelek csak.
2022. okt. 3. 18:06
 18/21 anonim ***** válasza:
56%
Ja nyilván, mégis egy másik lányt szekáltak a szaga miatt.
2022. okt. 3. 18:08
 19/21 anonim ***** válasza:
68%
#18 Ezek így nem zárják ki egymást, tudod?
2022. okt. 3. 18:15
 20/21 anonim ***** válasza:
26%
NE FÜRGYÉL LE!!!
2022. okt. 3. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!