Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez milyen okokra vezethető...

Ez milyen okokra vezethető vissza? Meg lehet ezt beszélni a másikkal?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki tipikusan a megmondó ember. Ha én azt mondom, hogy a kedvenc burgerem az xyz kézműves burger, akkor jön is rá a válasz, hogy az nem a legjobb, és megmondja nekem hol egyek. És ezt mindenféle témában elköveti: hova vigyek egy lányt randizni, hova menjünk nyaralni, milyen hűtőt vegyek, stb. Borzasztóan idegesítő. Képtelen elfogadni, hogy nincs olyan, hogy legjobb, mindenkinek más preferenciái vannak.

Mindezt úgy, hogy a valóságban az élet minden területén gyakorlatilag engem másol le (mibe fekteti a pénzét, hogyan csajozik, még az egyedi szóhasználataimat is másolja).

Az a baj, hogy ezt a kényszeres tanácsadásait nem tudom elviselni, viszont minden más tekintetben nagyon jó barátságot ápolunk. Mire vezethető vissza ilyen viselkedés? Érdemes ezt a "szemére vetni", vagy teljesen hatástalan lenne?

2022. szept. 28. 18:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt nem lehet tudni milyen okai vannak, ezerféle lehet. Talán csak relevánsnak akarja mutatni magát, olyannak aki mindenhez ért, intelligens. Ha mozogsz egyetemista körökben, pl. látod hogy Puzsér és a stílusa mennyire népszerű, nem egy közülük konkrétan lemásolja mindenét, még a gesztusait is.

Biztos mélyebb okai vannak ennek, pl. hogy nincs semmi mintájuk akire felnézhetnek (pl. szülők), nincs személyiségük, vagy még tapasztalatlanok.

Beszélni simán beszélhetsz vele, persze. Legközelebbi hasonló beszólásnál tedd szépen helyre, hogy nem az ő dolga mit csinálsz, jó lenne ha leállna erről a stílusról. Ilyen emberekkel kicsit keményebben kell mint normál esetben, mert azt hiszi akkor is csak egy lehetőséget adsz neki a vitatkozásra és hogy "igaza legyen". Biztosan elkezd majd magyarázni, hogy ő mennyivel jobban tudja, megint le kell állítanod.

Ezután fel lehet hozni komolyabban, hogy nem vagy kíváncsi ezekre az odamondásokra, fogadja el szépen hogy úgy csinálod a dolgaidat ahogy akarod, te is hagyod ezt neki.

Neked annyi a lényeg hogy veled ne csinálja, hogy másoknak hogyan pofázik, az már nem a te bajod.

Lehet hatástalan lesz, lehet sértődés lesz belőle, de miért kéne tűrni a hülyeségeket?

2022. szept. 28. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!