Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől függ az, hogy ki mennyir...

Mitől függ az, hogy ki mennyire fázékony?

Figyelt kérdés

Erre még nem találtam egyértelmű magyarázatot, bár sejtéseim vannak. Azt megfigyeltem, hogy a nők általában jóval hamarabb vesznek fel pulcsit vagy kabátot, mint a férfiak és nyáron meg jobban viselik a kánikulát. Szóval valószínű nekik más a hőháztartásuk és jobban fáznak.

Amit még mondnak, hogy aki vékonyabb, az is hamarabb kezd el fázni, mert kevesebb rajta a testzsír, ami melegíthetné. Mások meg a vérkeringést mondják, hogy sokat számít és az idősek azért is fáznak jobban, mert az ő esetükben már rosszabb állapotban van.

Szerintem meg nyilván számít az is ki honnan származik, mert egy orosz vagy skandináv ember jobban hozzászokik a hideghez, mint egy arab vagy afrikai szóval a tűréshatár lehet fennebb csúszik és az egyiknek rövidnadrágos idő lesz a 18 fok, a másik meg kabátot is felvesz.

2022. szept. 28. 10:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Hát furcsa, én férfiként hosszú vastag combközepes pufikabátban járok 10 fok alatt, max nem cipzározom be ha melegebb van, és pulcsit is veszek alá. Én pl tök nem értem némelyik csaj(!) 0 fok környékén hogy tud ilyen rövid kabátkákban (sokszor még egyáltalán nem gombolják be azt sem), meg sok esetben miniszoknyában, pucér derékkal közlekedni, mikor én meg majd megfagyok állig felhúzott nagykabátban, sapkában, kesztyűben.
2022. szept. 30. 22:02
 22/22 anonim ***** válasza:
2022. okt. 5. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!