Mitől függ az, hogy ki mennyire fázékony?
Erre még nem találtam egyértelmű magyarázatot, bár sejtéseim vannak. Azt megfigyeltem, hogy a nők általában jóval hamarabb vesznek fel pulcsit vagy kabátot, mint a férfiak és nyáron meg jobban viselik a kánikulát. Szóval valószínű nekik más a hőháztartásuk és jobban fáznak.
Amit még mondnak, hogy aki vékonyabb, az is hamarabb kezd el fázni, mert kevesebb rajta a testzsír, ami melegíthetné. Mások meg a vérkeringést mondják, hogy sokat számít és az idősek azért is fáznak jobban, mert az ő esetükben már rosszabb állapotban van.
Szerintem meg nyilván számít az is ki honnan származik, mert egy orosz vagy skandináv ember jobban hozzászokik a hideghez, mint egy arab vagy afrikai szóval a tűréshatár lehet fennebb csúszik és az egyiknek rövidnadrágos idő lesz a 18 fok, a másik meg kabátot is felvesz.
Hát nem is egészséges az a 24-25 fok, amennyire sokan felfűtik itthon a lakásaikat. A gyerekeket sem kell túlfélteni, ők még könnyen tudnak alkalmazkodni.
A 24-25 fok teljesen normális te nagyokos kérdező
Mindkettőt haszálják, te nyelvtannáci. :D
Normális, de én nem szeretem. A hűvösebb időben sokkal frissebbnek érzem magam.
A születése után kialakított hőháztartásától is, a vérkeringéstől, vérnyomástól, adott erzékenysgtől.
Azok, akik nem távfűtéses lakásban nőttek fel, hanem minden nap be kellett gyújtani, nem volt minden helyiség fűtött, sokal edzettebbek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!