Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől függ az, hogy ki mennyir...

Mitől függ az, hogy ki mennyire fázékony?

Figyelt kérdés

Erre még nem találtam egyértelmű magyarázatot, bár sejtéseim vannak. Azt megfigyeltem, hogy a nők általában jóval hamarabb vesznek fel pulcsit vagy kabátot, mint a férfiak és nyáron meg jobban viselik a kánikulát. Szóval valószínű nekik más a hőháztartásuk és jobban fáznak.

Amit még mondnak, hogy aki vékonyabb, az is hamarabb kezd el fázni, mert kevesebb rajta a testzsír, ami melegíthetné. Mások meg a vérkeringést mondják, hogy sokat számít és az idősek azért is fáznak jobban, mert az ő esetükben már rosszabb állapotban van.

Szerintem meg nyilván számít az is ki honnan származik, mert egy orosz vagy skandináv ember jobban hozzászokik a hideghez, mint egy arab vagy afrikai szóval a tűréshatár lehet fennebb csúszik és az egyiknek rövidnadrágos idő lesz a 18 fok, a másik meg kabátot is felvesz.

2022. szept. 28. 10:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
Ja, amúgy nők esetében a menopauza is játszik, ugye a banyaláz.
2022. szept. 28. 11:45
 12/22 A kérdező kommentje:

Hát nem is egészséges az a 24-25 fok, amennyire sokan felfűtik itthon a lakásaikat. A gyerekeket sem kell túlfélteni, ők még könnyen tudnak alkalmazkodni.

2022. szept. 28. 11:54
 13/22 anonim ***** válasza:
46%
3-mas-al együttérzek, 18 fok nekem általános hőmérséklet, 30 fok fölött már hőguta, hőhullámokkal kinyúlok.
2022. szept. 28. 11:56
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
Fázós és nem "fázékony", te nyelvtanzseni. xD
2022. szept. 28. 12:15
 15/22 anonim ***** válasza:
34%

A 24-25 fok teljesen normális te nagyokos kérdező

2022. szept. 28. 12:30
 16/22 anonim ***** válasza:
Hogy ne lenne normális? Érdekes a környékünkön 20 fok alatt vastag pulóvar, sapka, egybe cipővel járnak az emberek. Én is reszketek egy szál pólóban 18 fokban.
2022. szept. 28. 13:05
 17/22 A kérdező kommentje:

Mindkettőt haszálják, te nyelvtannáci. :D

[link]

Normális, de én nem szeretem. A hűvösebb időben sokkal frissebbnek érzem magam.

2022. szept. 28. 13:06
 18/22 anonim ***** válasza:
39%
A nők biztos nem fázósak, mert télen is kinn van mindenük.
2022. szept. 28. 18:02
 19/22 anonim ***** válasza:
Pl. en egesz nyaron motoroztam nyilvan beoltozve, mert ugye elso a biztonsag. Gondolhatod, hogy most sziven ut, hogy lehult az ido, es jobban fazom itthon mondjuk egy 24 fokban, mint a csaladom azon tagjai, akik nem motoroznak. 😀 Vicces, de igy van.
2022. szept. 30. 20:18
 20/22 anonim ***** válasza:

A születése után kialakított hőháztartásától is, a vérkeringéstől, vérnyomástól, adott erzékenysgtől.

Azok, akik nem távfűtéses lakásban nőttek fel, hanem minden nap be kellett gyújtani, nem volt minden helyiség fűtött, sokal edzettebbek voltak.

2022. szept. 30. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!