Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki miből kezdett lejjebb adni...

Ki miből kezdett lejjebb adni a gazdasági válság hatására?

Figyelt kérdés

Én kajából idáig, csökkentettem a mennyiséget, minőséget próbálom még megőrizni.

Valamint meggondolom, hogy mit vegyek meg, belefér-e egy jobb csoki vagy hal.

2022. szept. 21. 14:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
most végeztem szakmunkás gyorstalpalón és nem találok munkát, valószínűleg felkötöm magam vagy kimegyek külföldre dolgozni
2022. szept. 21. 17:41
 22/31 anonim ***** válasza:
32%
Idén elhalasztjuk a wc csészék ujraaranyozását a nyaralóban.
2022. szept. 21. 18:54
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Boltba már csak heti egyszer megyünk, előtte ez akár 2-3x is megtörtént. Ha elfogy a kenyér, már inkább sütünk, vagy veszünk olcsóbbat a szomszéd kenyeresből. Kevesebb gyümölcsöt eszünk egy nap, jobban figyelünk az akciókra és már nem a konkrét márkára megyünk csak. Pl. újabban egyre több Tesco és Spar sajátmárkás termékben csalódunk pozitívan.

Nassolnivalót csökkentettünk, jobban meggondolom, hogy mit veszek le a polcról, mire van ténylegesen szükség. Nem veszünk annyi cukros üdítőt, helyette havonta max. 1-2 alkalommal egészségesebb szörpöt.

Teljesen leszoktunk a kajarendelésről, bár előtte sem volt ez rendszeres.

2022. szept. 21. 19:36
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem keresek havi nettó 1 millát, csak SZTK-ban tönkretették a fogaimat, és nem akarok kipurcanni hentesek kezei között. Nem a csilivili rendelő miatt járok magánba, hanem mert ott legalább a pénzemért hajlandók ellátni.
2022. szept. 21. 21:53
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Az a durva hogy a 7-es válasza lehet humorosan hangzik, de ugyanakkor igaza is van teljes mértékig. Ez a nyomorult nép mindent eltűr, még véletlenül se merült fel végre leváltani ezt a korrupt tolvaj bandát mikor ilyen állapotok vannak, inkább megfagy meg éhenhal mindenki, gratulálok.
2022. szept. 21. 23:32
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Huh, mi most totál visszavettünk mindenből, bár ezelőtt sem éltünk nagylábon, mert mindent önerőből kellett megteremtenünk, így örülünk, hogy 30 évesen van saját majdnem hitelmentes házunk egyáltalán, ami sokaknak csak álom, de...

... de sajna a férjem munkahelye megszűnt, talált másikat, de kevesebb pénzért, és ugye ki tudja, megtartják-e próbaidő után, ha nem, mikor talál megint mást, mennyiért, szóval nekünk ez most ilyen bizonytalan időszak. Én itthon vagyok a gyerekkel gyeden, a másodikat várom, mellette van egy kis plusz melóm+csp, így 200 ezer a bevételem, próbálunk most ebből megélni, hogy a férjem fizuja mehessen tartalákba, egyrészt a biztonság kedvéért, ha gond lenne, másrészt abból finanszírozni a nagyobb dolgokat, pl. a házon meg lenne mit csinálni.

Na, most a bevezető után a lényeg:

a kaját igyekszünk minimálra venni, nekem fontos, hogy egészségesen együnk, tehát ebből nem adok lejjebb, de több saját márkás cuccot veszek, kevesebb húst, és nasit már nagyon ritkán, na arról lemondtunk szinte teljesen, brutál összegbe kerül bármiféle nasi, chips, csoki, egy nagybevásárlásnál jól megdobja a végösszeget. Pl. szerettük a nachost azzal a finom sajtos mártogatóssal, na ilyet már egyáltalán nem veszünk, mióta megláttam, hogy 1300 ft lett az a kis üveg mártogatós.:O

Aztán már nem rendelünk sosem, azelőtt se gyakran tettük, de havi egyszer belefért, mióta 2 pizza 5 ezer forint, inkább hagyjuk.

Eddig minden hónapban vettünk valamit a házba, kertbe, most ezt is igyekszünk visszavenni, mert a 200 ezres keretbe már sajnos nem feltétlenül fér bele ilyen.

Voltak terveink, idén akartunk ültetni vagy 6-7 fát, cserjét, virágot, mert még szinte üres a kertünk, de nem fér bele. A teraszt jövőre akartuk megcsináltatni, burkolni kell és fedni, most vettük volna a csempét, erről is lemondtunk, inkább legyen kéznél a rá szánt pénzt, hátha kell.

Igazából, most kifizetjük a rezsit, eszünk, a gyereknek megvesszük a cuccokat és ennyi, csak arra költünk ezen kívül, amire muszáj. Ez van. Éltünk már jobban, és ha a férjem túl lenne a próbaidőn, lehet, hogy kicsit jobban elengednénk magunkat, de most nem tesszük.

Amúgy nem akarok panaszkodni, mert megvan mindenünk, a kirándulások hiányoznak csak.

"Ez a nyomorult nép mindent eltűr, még véletlenül se merült fel végre leváltani ezt a korrupt tolvaj bandát mikor ilyen állapotok vannak, inkább megfagy meg éhenhal mindenki, gratulálok."

A kérdés, hogy te mit teszel a leváltásukra a fotelkommentelésen kívül?

2022. szept. 22. 06:56
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

A kaján elág sokat tudok spóroloni mint kiderült, eddig nem is gondoltam hogy ennyire pazarlok. :)

A ruházkodáson is tudok spórolni, pl turkálózni tök jó. Illetve kétszer meggondolom hogy mit veszek meg, mennyire tudom beilleszteni a ruhatáramba.

A következő amihez nyúlni fogok ha nagyon gáz lesz, azok a hobbimmal kapcsolatos kiadások. Mert igazából mindenem meg van hozzá, hogy kényelemsen űzzem, csak mindig rákívánok még valami extrára, ami igazából tök felesleges. Pl még egy bringás naci, egy új pumpa ami kisebb helyet foglal, egy sokadik övtáska, egy új pedál, csak mert szép a színe... :D Teljesen felesleges dolgok, de azért fáj a szívem értük, hiszen ezek ilyen ksi apró örömforrások a számomra. Úgyhogy még reménykedem, hogy nem lesz nagyobb a gáz és ez maradhat a régiben.

2022. szept. 22. 12:24
 28/31 A kérdező kommentje:
Ma pont elmentem egy turkálóba, mondom veszek egy munkásgatyát, 2ezer egy farmer.. 3-4ezerért már kapok a pepcoban vadi újat
2022. szept. 22. 12:35
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez turkálótól függ. Mondjuk a a pepcos 4 ezres farmer kb. 3-4 mosás után úgy fog kinézni, mint amit a kutya szájából szedtek ki.
2022. szept. 22. 12:40
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát már rendesen nem vagyok hajlandó normális sört inni.
2022. szept. 22. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!