Ki miből kezdett lejjebb adni a gazdasági válság hatására?
Én kajából idáig, csökkentettem a mennyiséget, minőséget próbálom még megőrizni.
Valamint meggondolom, hogy mit vegyek meg, belefér-e egy jobb csoki vagy hal.
két embernek hogy jön ki a kaja 90-100k-ból?
Ebbe benne van a heti vacsorázás is?
Bérelt autóval mentünk eddig kéthetente nagybevásárolni és a szüleimhez, ebből most havonta-kéthavonta lesz, áttérünk tömegközlekedésre és gyakrabban veszünk kevesebb ételt.
A fűtést igyekszünk minimalizálni
Más igazán nem változik, pont tavasszal kaptunk 30-50%-os fizetésemelést, így fenn tudjuk tartani a jelenlegi életvitelt
12, az jó munkahely!
SZTK-s orvosos komment: engem meg pont a magán szivatott meg, és az brutális pénzekbe kerül, rabló az összes szerintem.
11, igen, ebben benne van az is, ha kimegyünk és étteremben eszünk.
De ha moziba megyünk és popcornozunk, az nem kaja, hanem szórakozás. Ahogy az is, ha elmegyek a haverokkal sörözni és a helyen veszek hambit. De igazából ez számottevően nem módosítja a számokat.
hogy hogy jövünk ki ennyiből? Hát egyrészt ugye még ezt is sokalljuk, de a jelenlegi árak mellett ez van.
1. Nem veszünk húst. A hús drága, mi meg alig fogyasztunk ilyesmit.
2. Kenyeret itthon sütjük. Ez már a COVID előtt is így volt. Egy kg teljes kiörlésű liszt 450 ft körül van, ebből kb 1.2 kg kenyér lesz. 1 kg teljes kiörlésű kenyér ára simán van 1200 körül is, ha nem több.
3. Most a gyümölccsel szerencsénk volt, mert van egy körtefánk és ha 40 kg körtét nem termett, akkor egyet sem:D úgyhogy a nyáron egyáltalán nem kellett gyümölcsre költenünk, max dinnyére.
4. Akciós termékeket figyeljük. ha a padlizsn akciós, akkor nem cukkinit fogunk venni.
5. Megesszük az ételt. Nincs maradék, nem hagyjuk, hogy megromoljon stb...
Sajnos kertünk nincs (a gyümlcsfa nyralóban van). ha lenne, akkor olcsóbban kijönne minden, hisz termelnénk egy halom zöldséget.
14, jah, én is így szoktam. Vadászok az 50%-os, még aznap/másnap lejáró dolgokra, és bevágom a fagyasztóba őket.
16, nekem már 20at se ért anno..
17, jó, attól függ miről van szó. Egy csipőprotézis műtétre pl magánban is hónapos várólista van, és 3 millió ft, sztk alapon megcsináltak testvéremnek, 10 hónapos várólista volt rá, és eléggé jól sikerült.
Nekem is tetszett, amikor gyönyörű csili-vili rendelőbe mentem, ment a műmosoly a recistől, de amikor megkaptam az árajánlatokat, a szívemhez nyúltam. Bár attól is függ ki mennyit keres ugyebár, havi nettó 1 millánál engem se érdekelne.
Fűtés. 17-18 fok van a lakásban egy hete, de nem akarok még befűteni.
A kaja még egyelőre nem gond, régóta halmozódott a pénz a szép kártyámon (ezután majd nem kapunk ilyeneket, szóval meglátjuk mi lesz ha majd elfogy).
Amúgy eddig se sok luxusra költöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!