Véleményetek arról az emberről aki hozzaonti a frissleveshez a régi leves maradékát hogy ne foglaljon helyet?
Kollégám őrjítően spórolós volt.
Egyszer előadta, hogy a hétvégén ('80-as éveket írunk) milyen finom húslevest ettek, aztán a tányérban maradt cérnametéltre lekvárt tettek, az de finom volt, mennyire örültek neki a gyerekek!
Na, ehhez képest ez a leveskeverés nekem fel sem tűnne.
Én azt hinném hogy ha az összes levest megesszük az elsőnek a "szavatossági ideje lejárta" előtt oké de háromnapos levest beönteni a frissbe az már durva.
Más ha javítás miatt tesszük főleg egynapos levessel mert túl sós vagy pedig csak úgy.
Szerintem a friss leves finomabb hacsak az összeérés nem jelentkezik pluszként de az megint más.
Azért a cérnametéltes témán kiakadni elég hülyeség. Az csak sima vízben főtt tészta. Pont olyan, mintha külön tésztát főznél ki a lekvárhoz, csak épp más alakja van. Nem a zöldséglében főzik meg a tésztát, mert felszívja az egészet és főzeléket csinál a levesből:D
Nálunk amúgy sosem volt ilyen összeöntéses probléma. Egyszerűen... minek van új leves, ha még nem fogyott el a régi?
De egyébként ha valaki rendszeresen összeönti, akkor valószínűleg nem romlik meg, hisz nem tenné, ha utána mehetne az egész a lefolyóba.
Bizonyos leveseknek, pl zöldséglevesnek, szerintem jobban áll, ha áll egy fél napot. Én nem szeretem frissen, mert még nem értek össze az ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!