Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Poliamoria azaz ha valaki...

Poliamoria azaz ha valaki egyszerre több embert szeret, erre mik a jelek hogy ő ez a tipus?

Figyelt kérdés
És aki ilyen típus, az tud csak egy embert szeretni vagy az ilyen ember ilyenre képtelen? És lehet bízni olyanban aki érzelmileg több embert is szeret?

2022. szept. 18. 07:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%

Hát barátom, 10 -es, ha olvastad volna azokat a történeteket, amit én abban a facebook csoportban, akkor te is elhinnéd :)

Ezek után neked kéne üvöltöznöd decemberben, hogy a Mikulás Létezik :)

2022. szept. 19. 00:50
 12/17 anonim válasza:
56%
Kérdező, nem értem, miért megbízhatatlan számodra az az ember, akit ismersz és azt mondta, hogy több embert is szeret, és azért megbízhatatlan számodra, mert több emberé is a szíve. Ez miért ad okot a megbízhatatlanságra? Létezik a poliamoria, a jele az, hogy elmondta számodra az illető, hogy ő poli. A kérdésed legelején azt is kérdezted, hogy egy poli képes-e arra, hogy csak egy embert szeressen. Képes lehet, ha nem szeret éppen több embert. Én pl vágyok szerelemre, szeretem a párom, mást nem szeretek, de tudám szeretni mindkettőjüket, ha lenne másik. De ha egy konkrét poliamor emberről kérdezed ezt, aki jelenleg épp két nőt szeret, hogy képes lenne-e csak egyet szeretni, én nem hiszem, hogy elengedné fájdalom és sérülés nélkül bármelyiket is.
2022. szept. 24. 23:36
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
11 -es vagyok. a 12 es jól összefoglalta.
2022. szept. 25. 07:53
 14/17 A kérdező kommentje:
És ha szeretek olyat aki, poliamor de nem bírom el viselni ha más is van a szívében akkor mit tegyek?
2022. okt. 7. 12:16
 15/17 anonim ***** válasza:
61%
Erről szol az a facebook csoport kérdező amiről beszéltem! rengetegszer felvetődik ez a kérdés, és próbáljuk megtalálni a válasz erre a kérdésre….
2022. okt. 7. 13:52
 16/17 anonim ***** válasza:
27%

Akik idekeverik a megcsalást, azok nagyon nincsenek képben ezzel a dologgal. A megcsalás az, amikor megegyeztek abban, hogy együtt vagytok és csak ti vagytok benne a kapcsolatotokban, és valamelyikőtök ennek ellenére mégis elkezd egy kívülálló féllel kavarni a másik tudta és/vagy beleegyezése nélkül. A poliamória pedig annyit jelent, hogy valaki egyszerre több ember iránt képes romantikus vonzalmat érezni. Ez többféle formában is megmutatkozhat, van olyan, aki tartósan együtt él egy emberrel és mellette van mással is párkapcsolata, aki külön él, de olyan is van, hogy három vagy akár több ember van együtt és mindannyian kapcsolatban vannak egymással. Nagy különbség, hogy a megcsalásnál a megcsalt fél/felek (mert bármilyen meglepő, poliamór kapcsolatban is létezik megcsalás) beleegyezése nélkül kerül be a képbe a kívülálló személy, sok esetben a megcsaló el is titkolja a dolgot, ameddig tudja, míg egy poliamór vagy egy nyitott kapcsolat esetén nyíltan kommunikálnak a kapcsolatban lévő felek és minden résztvevő tisztában van azzal, hogy milyen helyzetbe megy bele és milyen érzései vannak ezzel kapcsolatban a többi érintett személynek. Nyilván nem vagy köteles elviselni, ha a párod mással találkozgat, de éppen ez a lényeg, hogy ha te nem adtad a beleegyezésedet vagy nem tudtál róla, akkor az megcsalás, ha pedig tisztában vagy a helyzettel és el is fogadod, akkor nem megcsalás. Szóval nem, a poliamória nem arra lett "kitalálva", hogy validálja a félrelépéseket.

Hogy tud-e egy poliamór ember egyszerre csak egy embert szeretni, azt így általánosságban nem lehet megmondani, mert sokféle ember létezik és nem mindenkinek egyformák az igényei. Nekem pl. személy szerint teljesen kényelmes volt monogám kapcsolatban lenni, amikor épp abban voltam, és nem is volt igényem másokkal ismerkedni mellette. Viszont most épp két emberbe vagyok szerelmes, és nem lennék képes választani közülük vagy bármelyiküket is elhagyni, mindketten ugyanolyan fontos részei az életemnek.

"És ha szeretek olyat aki, poliamor de nem bírom el viselni ha más is van a szívében akkor mit tegyek?"

Ha szeretnél valakit, akinek egész más elképzelése lenne a saját életéről és/vagy jövőjéről, mint neked, pl. olyasmiről, hogy akar-e gyereket, akar-e házasságot, hol szeretne élni, milyen életmódot szeretne folytatni stb. akkor mit tennél? Egy kapcsolatban előbb-utóbb mindenképp lesznek kisebb-nagyobb problémák, amiket kezelni kell, ez a poliamóriától teljesen független dolog. Ilyen esetekben két opció van, vagy találtok valami kompromisszumot és együtt maradtok, vagy ha ez nem megoldható valami okból, akkor nem maradtok párkapcsolatban és túlléptek a dolgon.

2022. okt. 12. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem tud egyszerre egy embert is szeretni. Ez nem egy muszaj dolog. Poliamor erzelmunek lenni egy kepesseg, hogy kepes vagy egyszerre tobb emberbe is beleszeretni.
2023. júl. 27. 03:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!