Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Segítettél már pénzel olyan...

Segítettél már pénzel olyan "embert" akiről csak a legjobbat feltételezted? Azután ő hálából jól hátbaszúrt, vagy csak egyszerűen elfelejtett.

Figyelt kérdés
Én sajnos pórul jártam nem egyszer. Soha többet nem segítek senkinek. Színház az élet, piszok jó színészekkel.
2022. szept. 17. 21:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Komolyabb hátbaszúrás azért nem volt szerencsére, de meg lett volna ruházva szépen az illető ha ilyen történik.

Kétszer adtam kis összeget barátnak fiatalabb koromban: egyik esetben valami családi gondra emlékszem és eltette zsebre, aztán nemhogy nem fizette vissza, de egy idő után le se szrt.

A másik esetben az illető barátnője messze lakott és nem volt pénze menni hozzá, adtam neki azt hiszem 3 ezer körül. A magát legjobb barátomnak hívó személy arra sem emlékezett aztán, hogy ez megtörtént.

Nem adtam utána senkinek, max. adományt rászorulóknak. A többiek oldják meg maguknak.

2022. szept. 17. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
500 milliot adtam draga tezsviremnek visszaadta, szoval loveolom nagyon cuki.
2022. szept. 18. 00:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagy osszeget nem szabad senkinek adni.
2022. szept. 18. 03:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de szerencsére csak pár ezer forintot buktam. Ennél többet nem adok kölcsön senkinek.
2022. szept. 18. 10:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát a válaszokból úgy tűnik hogy nem csak én vonzom a patkányokat. Sajnálom hogy így jártunk.
2022. szept. 18. 11:00
 16/18 anonim ***** válasza:
71%

Ha ez segít valamit, hogy elviseld a csalódást, akkor hidd el, hogy minden jószívű, jóindulatú emberre rászállnak a patkányok! Aztán emiatt válnak a jók is közömbössé és hideggé, ki előbb, ki később fordít hátat és már azon sem segít, aki kiérdemelné. Így lesznek a jó emberek is egyre érzéketlenebbek, önvédelemből.

Ez egy visszafordíthatatlan folyamat, ahogy halad a világ. 100 éve még nem kellett szerződéseket írogatni, elég volt egy kézfogás és előfordult, hogy aki nem tudta teljesíteni az adott szavát, öngyilkos lett - főbe lőtte, vagy felakasztotta magát, esetleg “Dunának ment” - mert a becsület volt mindenek előtt.

Na, ez a fogalom, hogy becsület, kiment a divatból.

2022. szept. 18. 11:19
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 Te írtad meg a tutit.
2022. szept. 18. 11:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Minimum 5 személy jut az eszembe.

Egyiknek kb. 800 ezret adtam, aztán persze eltűnt vele.

A másiknak szép részletekben két millát, de sokkal többet is akart végül, egyáltalán nem a megállapodás szerint, de végül magától visszaadta a pénzt, viszont a barátság egyéb ok miatt becsődölt.

Harmadik egy szemét kolleganőm volt, akinek többször is segítettem 100-100 ezres tétellel (tíz éve), ő határidőre visszafizette, de továbbra is szemét volt velem, tehát egy hálátlan dög.

negyedik szintén egy kolleganőm volt, neki egy húszast adtam, ő nem akarta visszaadni. Gondolta, hogy új munkahelyre megy, és én annyiban hagyom a dolgot. Hát nem. Mivel megtudtam, hogy más kollegámtól is kért kölcsön, gondoltam, ez valószínűleg az új helyén is szokása lesz, és először kedves beszélgetésben megtudakoltam, hol dolgozik, emlékeztettem a tartozásra, majd amikor egy hónapon belül nem fizeetett, megfenyegettem, hogyha nem utalja át, akkor elmegyek az új munkahelyére, és mindenki füle hallatára fogom visszakérni a pénzem. Persze nagyon kikelt magából, de legalább fizetett.

Szóval volt tanulópénz:

Barátságot üzlettel nem szabad keverni. Lehet barátnak kölcsön adni, de csak annyit, amennyit ajándékba is adnál.

2022. szept. 18. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!