Ismerősnek igaza volt, vagy bunkó? Mjt véleményed?
#2:
Ja, és akkor ő is ugyanolyan paraszt lesz. Grat a javaslathoz, Tudor doki.
Én megértem az ismerősödet.
Nekem 2 keresztnevem van (A. és B.) ahol felnőttem mindenki az első nevet (A.) vette természetesnek, úgy hívott mindenki. Nekem az nem tetszett, így kivetettem onnan hivatalosan, és már csak a vezetéknevem+B. keresztnevem látszik.
Már mindenhol a második, B. nevemen mutatkozok be, jelenlegi párom és családja is azon szólít.
Munkahelyen is B. vagyok.
Néha meglepődnek, ha mondjuk egy régi ismerősöm szájából elhangzik az A. nevem, ekkor az új ismerősöm nem érti miért hallgatok A. névre, mikor én B. vagyok.
Ilyenkor elmagyarázom neki a helyzetet és jót mosolygunk.
Párom anyukája lepődött meg a legjobban, mikor már több éve B.-ként ismert, elmentünk a szüleimhez és egész nap A. voltam.
Csak este merte megkérdezni, hogy mi volt ez az egész.
Ott is jót nevettünk ezen :)
Én sosem értettem az ilyen retek prosztó embereket, mint a kérdező által említettek.
Értem én, hogy "megszokta" valaki nevét, de az ember tudtommal egy intelligens, gondolkodó, alkalmazkodó lény, aki képes egy adott személyhez akár új nevet is társítani.
Az ilyen "én márpedig akkor is így szólítalak" kijelentéseket végképp nem értem. Egyszerűen nem értem miért esik nehezére és miért kell direkt megsértenie a másikat, mert hogy nem a nevén szólítani valakit az sértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!