Miért nem tudok elolvasni egy könyvet sem?
Milyen könyvekkel próbálkoztál?
Lehet, hogy nem vagy hozzászokva a nyelvezetéhez.
Én is így vagyok a történelmi szakkönyvekkel. Hiába érdekel a téma, olyan nyelvezetük van, hogy gyakran kell googliznom egy-egy szó jelentését, így én is szétcsúszom közben, nem élvezetes az egész.
Ez csak eleinte van igy.
Ha naponta elovennéd egy ido mulva nem lenne ez egyre hosszabbra nagyobb tartalmakra több időre nyulik a koncentració.
Egyfajta agytornának vedd.
Hallgass közben valami relaxációs, vagy pihentető, instrumentális zenét, ami ellazít.
Nem muszáj egyszerre sokat olvasni, csak néhány oldalt, hogy alakuljon ki a szokás.
Én pl szoktam olyat is csinálni, hogy meglegyen a havi egy könyv elolvasása, hogy felosztom a könyv oldalainak számát 30-al és annyi oldalt olvasok el naponta minimum. :)
Én anno minden egyes este minimum 100 oldalt elolvastam, teljesen mindegy hogy mennyire voltam elfoglalt napközben.
Ez egy kicsit klisé technológia=rossz válasz, de ez akkor változott meg, amikor többet kezdtem a közösségi médiát használni, és amikor mindig betettem valami háttérzajt (tv/youtube) miközben otthon foglalatoskodtam.
Amint hozzászoksz hogy csak rövid ideig figyelj valamire (görgeted a tiktokot, facebookot, vagy a twittert) és/vagy hogy sosem csak egy dologra koncentrálsz, hanem egy csomó mindennel stimulálod egyszerre az agyad, akkor onnantól az agyad igényli is ezt a folytonos stimulaciot, és a hosszú koncentrációt igénylő elfoglaltságok nem fogják lekötni.
Ha úgy érzed hogy ezek a dolgok rád is igazak, akkor annyit tudsz tenni, hogy minimálisra korlátozod a görgetést a telefonodon. Az olvasás meg legyen egy napi rutin, nem pedig olyasmi amit hébe-hóba csinálsz, amikor épp kedved tartja. Egy idő után meg tudod edzeni annyira az agyad, hogy 1-2 nap alatt ki tudj olvasni egy konyvet probléma nélkül. Ami persze sok szempontból a hasznodra válik, hiszen fejleszted vele a koncentrációdat.
#8:
Még szerencse, hogy nem mindenki ilyen tipikus netfüggő digitálhippi, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!