Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért piszkál egy olyan...

Miért piszkál egy olyan ember, akivel sosem beszéltem?

Figyelt kérdés

Suliban van egy évfolyamtársam, aki állandó jelleggel beszólogat, piszkál, stb. Ez a személy általánosban is az évfolyamtársam volt, akkor is ugyanezt csinálta. (Mindketten fiúk vagyunk, ha ez számít bármit is)

Viszont fogalmam sincs miért.

Engem különösképp nem hat meg, az évek alatt megtanultam kezelni az ilyen embereket, viszont megfejteni azóta sem sikerült ezt a “jelenséget”.

Én 17 vagyok, ha jól tudom a szóban forgó személy is annyi, viszont ennyi idősen azt sem értem, hogy valakinek miért ez a szabadidős elfoglaltsága?

Ha jól tudom, a pszichológia szerint egy személy úgy lehet csak utálni, ha előtte szeretted is. Viszont mint fentebb említettem ezzel a személlyel én sosem beszéltem, nem szólogattam be neki, nem tettem ellene semmit, úgy gondolom nem adtam okot neki arra, hogy velem foglakozzon.

Ha meg csak szimplán ellenérzést váltok ki belőle, mert zavarja például a hajam, vagy a magasságom, vagy bármi más, akkor sem túl értelmes cselekedet az, hogy akkor piszkáljuk az adott személyt.

Lényeg a lényeg: nem tudok rájönni, hogy miért piszkál, így hozzátok fordulok. Aki hasonló cipőben jár/járt, annak van valami válasza erre?

2022. szept. 10. 13:33
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Lehet peldakép vagy neki kicsit irígy szeretne rad hasonlitani de nem tud.ilyesmik
2022. szept. 10. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Mert hagyod. Ha egy fatestápolóval fejbekúrnád, akkor nem csinálná. De ha ennyire nyámnyila vagy, ne csodálkozz.
2022. szept. 10. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Talán irigyel, avagy emlékezteted valakire, akit nem bír. Vagy, ha korábban nem tettél ellene semmit, úgy érezheti ezt "megteheti", és ezzel fel is vág mások előtt.
2022. szept. 10. 17:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Talán önbizalomhiányos személyiség, nem érzi magát magabiztosnak, erősnek. Esetleg elnyomja a környezete otthon, ezért kompenzálnia kell valahol máshol, megmutatni, hogy neki is van szava, hatalma. Amikor valakit "maga alá ránt", megaláz, akkor azzal megtámogatja önmagát, hiszen ha az a valaki lent van hozzá képest, ő máris fentebb került.

Ha az ilyen embert nem tudod elkerülni, akkor érdemes felvállalni a konfliktust, szóban, de akár tettekkel is. Az majd meglepi és előbb-utóbb békén hagy, mert ő nem a harcot keresi, hanem a mások feletti hatalom érzését.

2022. szept. 11. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!