Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért fontosabb a szabályokhoz...

Miért fontosabb a szabályokhoz való ragaszkodás, mint a segítségnyújtás?

Figyelt kérdés

A szabályok alapvetően fontosak egy közösség működése szempontjából.

Másrészről viszont (szerintem) az ember fontosabb kellene, hogy legyen a szabályoknál.

Mégis azt látom, például itt az oldalon nagoyn látványosan, hogy egyes kérdéseket törölnek, ahol valaki segítséget kért, de valaki szerint nem felel meg valaminek.

Például az elmúlt órában egy végzős (18 múlt) diák egy osztályok közötti feszültség feloldásáról kérdezett, de valamiért a Politika kategóriába tette. A kérdést törölték, ahelyett, hogy átrakták volna a megfelelő kategóriába. Mondjuk ide, az Emberek kategóriába.

Deeee itt a kategóriában is volt egy 16 éves lány aki szexuális zaklatással kapcoslatban tett fel kérdést. Tudtommal az Emberek kategória 16 éves kortól látogatható, szóval igazából nem tudom mi lehetett a gond, de törölték a kérdését. Pedig... a szexuális zaklatás azért egy elég fontos téma.

Nem törölnek kérdéseket csakúgy. Ezeket valakiknek jelenteniük kellett. A rossz kategóriába került kérdést oké, ott a modikat nem értem miért nem csak áthelyezték, de a második kérdésnél aztán pláne nem tudom mi volt már azoknak a baja, akik jelentették a kérdést. Se a modik elgondolását, de azt nehéz kideríteni, ti viszont itt vagytok és lehet pont te voltál aki jelentette az említett kérdést. Miért? Egy ember segítséget kért, miért kell ebben megakadályozni? Nap mint nap annyi értelmetlen kérdés van itt az oldalon, és amikor valaki tényleg olyat kérdez, ami lehet probléma a számára és megoldásra lenne szüksége, azt meg jelentik?

Mi az indíték? Mi az elv vagy logika mögötte? Ha te szoktál kérdést jelenteni, miért teszed?

2022. szept. 8. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A moderátorok ismerik a fake kérdéseket... Tudják, hogy mikor kell törölni.. .Pont ilyen szexuális erőszak és hasonló témákban sajnos elég sok kamu van, ami pont azt eredményezi, hogy akivel VALÓBAN törtnik ilyen szörnyűség, és segítséget keres itt, nem fogják komolyan venni. A sok kitalált sztori miatt.
2022. szept. 8. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyrész a moderátorok törölhetnek kérdéseket is bejelentés nélkül, ha valamiért problémás a kérdés.

Másrészt jelenthette is valaki pl azért, mert az illetö hetente kiírja ugyanazt a kérdést, és az ilyenek nagy valószínüséggel nem valós kérdések.

De az is elöfordul, hogy valaki direkt fake kérdéseket ír ki, egyszer 16 éves lány, a másik kérdésben 30 éves férfi vagy 60 éves nyugdíjas, stb - ezeket is törlik, érthetö okokból.

A rossz kategórában lévö kérdéseket emiatt nem törlik, hanem átteszik máshová, ami szerintük jó kategória, ami nem feltétlen egyezik a te véleményeddel, hogy hová tartozna.

Jelenteni néha szoktam kérdést, de akkor, ha egyértelmüen kitalált történet szerintem (volt már visszajelzés a moderátoroktól, hogy a kérdezö nekik bizonyította, hohy bármennyire hihetetlen, mégis igaz volt, erröl értesítettek), vagy vannak notorius kérdezök, akik szó szerint ugyanazt írják ki hetente legalább egyszer, vagy teljesen elképzelhetetlen történetekkel, vagy elvileg segítséget kérne, de hiába írják neki a megoldásokat, mindre azt modja, hogy nem lehetséges, és két nap múlva újra kezdni. Meg vannak a kifejezetten trágár vagy aljas kérdések, ezeknek sincs jogosultságuk.

2022. szept. 8. 18:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Közben írtak a modik, hogy a politika kategóriában megjelent kérdés duplikáció volt, máshol megvan már az a kérdés. Ez így teljesen okés.

Én viszont nem értek egyet azzal, hogy nekünk feltétlen dolgunk lenne minden igazságot felderítenünk.

A 16 éves lány sztorija annyi volt, hogy a tanárja egy szexuális jellegű dalt küldött neki minden előzmény vagy magyarázat nélkül és ez most akkor mi. Lehet kamu? Lehet. Számít? Szerintem nem.

Nyilván ha valaki nagyon szürreális dolgokat ír, pl marslakókkal való beszélgetéseket meg minden, az elég kamu jellegű... de legalábbis az UFO kategóriába való:D De én valós érdéseimre is sokzor megkaptam, hogy kamu. És ez nagoyn zavaró.

És az, hogy a moderátoroknak kell bizonygatni, hogy valami megtörtént, az aztán vérciki, de nem a kérdezőnek, hanem az oldalnak.

Inkább legyen 5 reális, de valójában nem megtrötént történet az oldalon, mint egy nehezen hihető valós történet törölve. Szerintem legalábbis..

2022. szept. 8. 21:46
 4/6 anonim ***** válasza:

"A 16 éves lány sztorija annyi volt, hogy a tanárja egy szexuális jellegű dalt küldött neki minden előzmény vagy magyarázat nélkül és ez most akkor mi."

Ezt nem láttam, de a törlésnek oka van. Könnyen lehet, hogy a kérdést feltevö valaki nem 16 éves lány volt, hanem valaki más. Ugyanis a moderátorok meg tudják nézni, ki írta ki a kérdést, a bejelentkezési adatok alapján. Ha ott egy 40 éves férfi regisztrált, akkor gyanus a dolog, másrészt ha a többi kérdése alapján egyértelmü, hogy 40 éves férfi és nem 16 éves lány, akkor jogos a törlés. (Ez csak az én feltételezésem, de egy lehetséges ok)

Csak azért nem törlik, mert valaki nem tartja valóságosnak a történeket, még valami ok pluszban kell hozzá. Tehát aki tényleg bajban van, azt nem törlik.

Egyébként ha gondolod, megkérdezheted öket emailban.

Ami meg ezt illeti: "a moderátoroknak kell bizonygatni, hogy valami megtörtént, az aztán vérciki" - ez az eset annyira valószínütlen volt, hogy többen is jelentették, hogy kitalált dolog, és hidd el, adott esetben az oldalnak lehet jogi problémája, ha fennhagynak egy kifejezetten provokativ kérdést. Alapesetben egyébként más fórumokban sokkal szigorúbban törölnek kérdéseket, és az oldalnak joga van arra, hogy szelektáljon, ez ben ciki, hanem az oldal részéröl "önvédelem"

2022. szept. 8. 22:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Jó, az önvédelmet mondjuk megértem.

Másrészről viszont.. nemtom a mostani regisztráció hogy van, de én nem adtam meg életkort regisztrációkor. Igaz, nehezen is adnám el magam 16 évesnek, lévén, hogy 12 éve van felhasználóm:D

Nem tudom pontosan hogy dolgoznak a moderátorok, de számomra elég valószínűtlennek tűnik, hogy átnyálazzák az összes feltett kérdést, hogy hátha az alapján kiderül a felhasználó kora. Legalábbis velem nehéz dolguk lenne. Biztos leírrtam valahol, de ha jól számolom, körülbleül 440 kérdést írtam ki eddig az oldalra..:D Nomeg.... semmi nem kötelez, hogy igazat mondjak a koromról egy kérdésben. Nem is tettem meg sokszor, hiszen az embereket befolyásolja a kérdező neme és kora a válaszban.

2022. szept. 8. 22:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Látom, nem érted.

Ha valaki jelenti pl. az általad említettt kérdést, hoyg feltehetöen fake, akkor a moderátorok megnézik a kérdezö profilját. Ha pl. sok éve van felhasználói fiókja akkor (ahogy te is) valószínütletnnek tartják, hogy tényleg annyi idös. Itt nem feltétlen a konkrét életkor számít, hanem csak nagyjából.

Másrészt a profilján ök látják az összes általa feltett kérdést, amit végignéznek, vagy sokszor elég csak 10-15-öt megnyitni, hogy kiderüljön, hogy állandóan szórakozik. Ugyanis vannak olyan emberek - habár normális ésszel nehéz elképzelni -, hogy napaonta kiír valami szenzációs kérdést, és utána meg azon szórakozik, hogy a sok jószándékú ember próbál valamit tenni.

TE moderátorként komolyan vennél egy ilyen kérdést valakitöl, aki a közelmúltban kiírta, hogy 60+ évesként kirabolták a villamosmegállóban, másik nap egy 30 körüli férfi, akit kirugtak a munkahelyéröl és most nincs pénze lakbérre meg kajára sem, utána egy 40 éves nö, akit 15 éve terrorizál a férje, veri, bezárja, és így tovább heteken keresztül?

Szerintem ilyen esetben te is egyböl levennéd, hogy az összes kérdés csak átverés.

2022. szept. 9. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!