Segítettem egy bajba jutott kamionoson, mégis én jártam meg, céges vagyontárgy sérűlt. Ha ti lennétek a főnökeim helyében, hogyan ítélnétek meg a szituációt?
Röviden valakinek segítettem, félig önkényesen elvittem valamit, ami tönkrement.
Egy tüzépen dolgozom teherautó sofőrkènt,két teherautónk van,mind a kettő könnyen elakad.
Ma reggel kaptunk egy szerelvény tüzifát Ezt egy terepes 6x6os teherautó+pótkocsi hozta. A sofőr viszonylag szimpatikus volt.
Lepakolt elment, engem megpakoltak indúltam én is fuvarba. 100 métert haladva látom a mellettünk lévő építési terület a laza talaján elakadt egy török kamionos. (meg akart fordúlni -elsülyedt)
Aki a fát hozta a pótkocsit leakasztotta spaniferrel próbálta kihúzni a kamiont ami szétszakadt! Akadtam már én is el kezdő sofőrként, pont ezen a munkahelyen, sokszor kikűldtek rossz talaju építkezési területekre. Nekem is jól esett a segítség.
Megálltam megnézni mi a helyzet(telepünk 100m-re van!). Visszamentem erős drót kötélért.
Főnök tudta is meg nem is hogy elvittem a kötelet...
-Viszont számunkra speciállis feladata volt a kötélnek. Egy ifa daru elejére volt feltekerve azzal húztuk be. Vagy ha a telepen targonca elakadt akkor azzal húztuk ki, fontos ,hasznos de meggyötört kötél volt. -
Terepes autó sofőrjènek mondtam: ne rángassa ,ne kínozza a kötelet, ha simán nem megy akkor akassza le és lesz ami lesz. Válasza :"Ez nagyon jó kötél, az ő autója ássa el magát hamarabb." Első próbálkozás sikeres volt de viszont pótkocsit még fordítani kellett. Nyelvi akadály+szög miatt nem látta a két sofőr egymást,egymás ellen húzták a kötelet ami szétszakadt. Fás sofőrnek mondtam "ebböl így baj lesz" Megnyugtatott majd bemegy a főnökömmel megbeszéli mi legyen, meg gondoltam a török sofőr ha ad valamit neki lead belőle a főnöknek...hát nem volt bent ,átvert. Fás autó cége rendszáma sofőr neve megvan. Számomra annyira gáz a dolog...végülis engedéllyel is ,meg nem is vittem el a kötelet jó szándékból,másra bíztam erre....
Akkor most tudott róla a főnök vagy sem?
És a kamionos adott valamit a fás sofőrnek?
8as. Az ifára tettünk egy másik kopott kötelet,annak az egyik vége kampós, a másik füles(régi két füles volt) és rövidebb is lett. Vártam pár napot hátha bejön az ügyfél aki elszakította.
Télen hóban sárban elakad a targonca. Majd azzal tépjük el hivatalosan a kötelet(ami elszakadt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!