A "magyar mentalitás" mérséklődne bennem, ha külföldre költöznék, és ott lenyugodnék pár év alatt?
Allítólag vidéken kedvesebbek az emberek, egyszer tapasztaltam is, de én Budapesten születtem, itt éltem egész életemben. Itt mindenki nagyon frusztrált, úgynevezett "alja" munkákat végeztem eddig, ahol ez a magyar mentalitás sokkal jobban kiütközött. Hiába próbálkoztam teljes erőmmel, sokszor zsigeri gyűlölettel találkoztam az életem több területén. Mérgező emberekről beszélek. De a kormánypropaganda is szítja a gyűlöletet, a közbeszédet teljesen lealjasították, plakátokon, mindenhonnan ömlik a gyűlölet. Érzékeny lelkű vagyok, engem ez nagyon bánt, úgy érzem egyre inkább én is ilyen frusztrált leszek.
Tavaly nyáron voltam Ausztriában, ott nekem döbbenet volt hogy kedvesek, előzékenyek, nyugodtak voltak az emberek, olyan szituációkban is, amik miatt itthon felnyársalják egymást az emberek. Egy ilyen nyugodt környezetben vajon meggyógyulna a lelkem? Szóval én azt hittem szociális fóbiám van, és félek az emberektől, de kint észrevettem, hogy amikor a nem tudom hányadik idegen ember mosolygott rám, kezdett elmúlni bennem, és az állandósult szorongásom is mérséklődött.
Attól függ, mert ha tipikus beszólogatós, más pénztárcájában turkászós tahó vagy, az sajnos megmarad. :(
Ha normális vagy, akkor megnyugszol, pozitívabban látsz mindent stb.
Svájcban élek 7. éve, és teljesen más. Sokkal opimisább lettem, mosolygok a boltos mosolyog, az utcai munkásnak lazán odaköszön az bankigazgató... Pedig Svájc "sznob"-ország sokak szerint, és igen, vannak olyanok is, de azt megtanulod ignorálni.
Alapvetően pedig, oké, nagyon távolságtartóak, de nincsen marakodás meg anyázás a politikán, homoszexualitáson, bármin, érvek és ellenérvek vannak, de nem borítja rád az aztalt, mint otthon pl Józsi bá, amiért nem vagy Fideszes :D
16: haha, vicces vagy, jót nevettem a valaszodon. :) Mi lenne velem, ha a Rex felügyelőbol tajekozodtam volna annak idején, amikor kijöttem ide.
Amúgy kíváncsi vagyok milyen gettora gondolsz. Csak megsugom: a szociális bérlakások jobb állapotban vannak Bécsben, mint egy átlag magyar lakása. De te ezt biztos jobban tudod, hisz a Rex felügyelőbol tajekozodsz. Remélem érzed a dolog abszurditasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!