Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem helyes az életedet nagyjáb...

Nem helyes az életedet nagyjából egy emberre fölhúzni?

Figyelt kérdés

Hogy csináljátok?

Példákat, konkrétumokat, érveket, ellenérveket szeretnék hallani.

2022. szept. 1. 12:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem érdemes mert nem tudhatod mikor fogy ki a só.Multkor is pörkölt volt amit én szeretek, erre meg nem bevágja oda elém?Nem tudhatod hogy mi lett a pa
2022. szept. 1. 12:28
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem a kérdést. Ki az az egy ember? Én magam? Házastárs?

Azt akartad kérdezni, hogy "Helyes-e..."? Akkor azt mondanám, hogy nem, kivéve ha magamról van szó.

2022. szept. 1. 12:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra vonatkozik a kérdés, hogy érdemes e úgy alakítani az életed, hogy sok területen függjön egy másik személytől az elég nagy hiba.

Fontos dolog, hogy egyedül, önállóan is legyen elképzelés az életedről, képes légy önmagad fenntartani, legyen saját véleményed a dolgokról.

Ha magadat ismered, könnyebb megfelelő társat találni, akivel kiegészül az életed.

Nyilván, ha megtalálod azt a valakit, de úgy hozza az élet, hogy elveszíted, az önmagában is borzasztó érzés.Ettől csak az rosszabb, ha az elvesztésével az életed minden területe romba dől.

2022. szept. 1. 12:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy érdemes. Egy emberre (saját magadra) szabad építeni az életedet.
2022. szept. 1. 12:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen, úgy értem, hogy leghelyesebb, ha senkihez nem kötődünk annyira? Ez csak biztonságra törekvés, nem? Az én életem úgy jó, úgy lenne jó, ha lenne valaki, akivel egymásnak vagyunk a legfontosabbak. Nem tudok úgy élni, ahogy javasoljátok, hogy magamnak legyek a legfontosabb és a legszórakoztatóbb. Szerintem ez egy elképzelt ideális lelki fejlettségi állapot és felnézek rátok, ha ti ezt megvalósítottátok. Hogy lehet ezt elérni? Aki így tud élni, az a házasságában, párkapcsolatában, minden barátságában csak ímmel-ámmal van benne, jó, jó ez a férj/feleség stb., de nem kötődöm hozzá inkább annyira, jó vele dumálni, de ha meghal, úgyis magammal kell mindent megosztani, ezért inkább nem is is beszélgetek vele annyit? Vagy hogy? Én ezt nem tudom megcsinálni. Szívesen vagyok egyedül, de fontos lenne egy bizalmas ember az életembe.
2022. szept. 1. 12:49
 6/13 A kérdező kommentje:
3-asnak: volt már párkapcsolatom. Az életem anyagilag nem függött akkor se és korábban se mástól (felnőttkoromig a szüleimtől, ahogy másnak is, gondolom), most se, szingliként se, megvan mindenem és tudok is dolgozni. Érzelmileg húztam fel egy emberre mindent korábban és szerintem a legtöbb ember felnőttként ugyanígy. A gyerekkel való kapcsolatot is tudjátok úgy kezelni, hogy csak átutazóban van nálatok? Nem birtokolni, hanem kb 18 évig gondoskodni, terelgetni, de a lassú leválás akkor elkezdődik, mikor leválik a mellről, vagy az első közösségbe kerülése idején, tehát kb három évesen. Ha tényleg tudjátok így csinálni, tanítani kellene, hogy tudjátok ilyen egészségesen csinálni. Ügyes.
2022. szept. 1. 12:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem lelkileg nem egészséges ahogy gondolkodsz.

Nem megbántani akarlak.

Az emberek változnak, sokszor nem egyformán.

Ezeket a dolgokat nem könnyű megélni még erős önbizalommal és egészséges lélekkel sem.

2022. szept. 1. 12:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, ne lehetne egy fontos ember az életedben, akit mindenbe beavatsz.

De az a másik ember is - ideális esetben - boldogabb, ha Te megtalálod a saját boldogságodat, ha önmagad vagy.

2022. szept. 1. 13:00
 9/13 anonim ***** válasza:

Kötődni szabad, sőt, de a kötődés nem jelenti azt, hogy ha az adott ember valamilyen okból már nem az életed része, akkor te összeomlasz és nem tudod, hogyan tovább. A kötődés nem jelenti azt, hogy ha egy bántalmazóhoz kötődsz akkor maradsz ahol vagy, mert nem tudod elvágni a kötődést és nem tudsaz a saját lábadra állni. Mindig a saját lelki egészséged kell első helyre helyezni, utána jöhet mindenki más. Bármilyen függéshelyzetbe hozni magad nem egészséges és nem is jó senkinek.

Ami a gyerekvállalást illeti, a jó szülő sikere az, ha a gyerekéből önálló, önazonos és boldog felnőtt lesz. Nem pedig az, ha képtelen leszakadni a szüleiről. Nem tulajdon, hanem különálló személy, saját érzelmi világgal, értékrenddel.

2022. szept. 1. 13:04
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

Ma csak magában bízhat az ember. Mo.-n csakis.

Gondolom most jönnek a családosok, hogy "Meg a családban. A család összetartó erejében...". Persze.

Akkor miért van annyi válás?

2022. szept. 1. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!