Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok boldog lenni?

Miért nem tudok boldog lenni?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok.

Elég érzelmes, visszahúzódó gyerek voltam, akit néha-néha be is találtak a bunkók, ezért elég zárkózott voltam egész életemben.

Baráti köröm egész életemben nagyon szűk 3-6 ember.

Ez nem is zavart úgy 18 éves koromig.

Ekkor elegem lett az antiszociális életből és új barátokra vágytam, hisz a jelenlegi barátok csak ritkán akarnak találkozni a munka vagy a tanulás miatt.

3 évig sikertelenül próbálkoztam. Pedig tényleg akartam új barátokat. Itt is próbálkoztam, más netes felületeken, élőben is, jártam sok csoportos tevékenységre.

1 éve depressziós lettem emiatt, pszochológushoz járok, aki szerint engem csak az tenne boldoggá ha találnék új barátokat és új élményeket szereznék velük.

Mostanában a barátaimmal többet találkoztam, nyáron ráértek, volt pár igazán jó este, de úgy érzem hogy valami másra vágyom, mintha unalmasak lennének számomra.

Nemrégiben aztán ittasan odacsapódtam egy társasághoz akivel hamar összebarátkoztam.

Lett egy csoport aki rendszeresen hív találkozni. Kezdetben kegyetlenül jól éreztem magam.

Szerencsejáték függő vagyok, és ők is szeretnek játszani így meg van a közös pont. Emelett eljárunk enni-inni- beszélgetni.

De most itt is úgy érzem hogy már nem érdekes. Teljesen jól elbeszélgetünk, de úgy érzem egyikel sem sikerül közelebbi barátságot kialakítani.

1 éve 1000% biztos voltam benne hogy ha találnék új barátokat akkor nagyon boldog lennék, most mégse vagyok az.

Úgy érzem semmi sem tesz boldoggá.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2022. aug. 26. 12:41
 1/2 anonim ***** válasza:
23 éves lányként én is ilyen vagyok.
2022. aug. 26. 21:58
 2/2 anonim ***** válasza:

A jó közérzet megélésének nem csak az emberekkel való kapcsolat az egyetlen, kizárólagos oka.

Az örömérzetet kiválthatja az a fajta sikerélmény is többek között, amit az ember jóformán bármilyen kedvelt tevékenység közben megtapasztalhat. Ilyen lehet pl. a sportban elért eredmény, a zenélés, egy új nyelv, vagy képesség megtanulása és alkalmazása, egy utazás, egy új hobbi felfedezése, vagy egy vallási élmény akár.

Keresgélni kell, kipróbálni új dolgokat, elvárások nélkül, aztán majdcsak bejön az egyik - vagy akár több is. 22 évesen még előtted az élet, és akárki akármit mond, mi az emberiség szerencsésebbik részéhez tartozunk, rengeteg a mozgásterünk.

2022. szept. 1. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!