Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 25-30 felettiek! Ti szoktatok...

25-30 felettiek! Ti szoktatok még kitörő boldogságot, eksztázist érezni?

Figyelt kérdés
Természetesen drogok, vagy alkohol nélkül értem. És hogy pontos legyek: szoktatok még olyan szintű boldogságot érezni, amikor az egész testetekben fel-alá cikázik a hideg és a meleg, libabőr, végtelen energia, halhatatlanság érzése, de aki ismeri, ismeri. Ezek olyan impulzusok, amik gyerekként gyakorlatilag rendszeresen cikáznak bennünk, csak akkor olyan természetesnek vesszük, ami fel sem tűnik. Egy gyerek bármikor kifut a világból, az endorfinszintje konstans magasan van, akár egy csokitól, akár egy ajándéktól. Tinédzser korban is ott van még bennünk, például a legelső igazi beteljesült szerelemnél, vagy 1-2 nagyobb buliban. Na de felnőtteknél mi a helyzet? Amikor már mondhatni mindenen túl van az ember? Ki szokta még érezni ezt a szintű kitörő boldogságot, és mi az, ami kiváltja?

2022. aug. 22. 15:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
62%

#9 Hová szerettél volna utazni?

Remélem most a nyáron sikerült eljutnod oda?

2022. aug. 22. 16:09
 12/25 anonim ***** válasza:
76%
28 vagyok (nő, ha ez számít valamit) és nekem sokszor van ilyen élményem. :) A legapróbb dolgok is kiváltják, például zene, amit nagyon szeretek.
2022. aug. 22. 16:10
 13/25 anonim ***** válasza:
42%
Nem egy sűrűn. (F40)
2022. aug. 22. 16:14
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

#11 köszönöm, kedves vagy! Japánba mentem volna. Sajnos most meg már családi okok miatt nem tudok utazni (tartós beteg családtagot ápolok).

9. voltam

2022. aug. 22. 16:18
 15/25 A kérdező kommentje:

Leírok pár dolgot akkor én is, ami engem valóságos katarzisba képes taszítani, persze, előtte azért kell egy kicsit szenvedni, mert valamihez képest érezhet csak kitörő boldogságot az ember:

- Focimeccs eredmény. Nagyon drukkoltam a Frankfurtnak, hogy nyerjenek europa ligát, amikor ez megtörtént, legalább másfél percen keresztül ugrándoztam a szobában, és ráztam az öklöm, majdnem be is görcsölt a karom :)

- Ízek. Például, mikor koronavírusos voltam, két hétig nem éreztem ízeket, pedig nekem az ízek a szenvedélyem. Piszok rossz két héten voltam túl, mikor egyszer csak, egy paprikás csipsz evése közben fokozatosan elkezdett visszatérni az ízlelés, sőt, úgy éreztem, mintha sokkal jobban is éreznék mindent, mint betegség előtt, na az a csipsz meg hozzá a kóla olyan felfoghatatlanul nagy élmény volt, hogy valósággal könnyeztem.

- Lecsúszni a szegedi Aqua park legnagyobb csúszdájáról.

- Különféle számítógépes (VR) játékokban elért sikerek, mind a mai napig endorfinbányák az agyamban.

- Lézer show-t, vagy valami nagy volumenű, színes, fényes látványosságot átélni, például a Fan Fiction tánc előadást látni a legjobb helyről.

Tehát, nekem általában ezek. De megfigyeltem magamban, hogy akkor hatnak leginkább ezek a boldogság kitörések, ha előtte szenvedtem sokat. Beteg voltam, vagy nem jöttek össze jól a dolgok, veszteségek értek, stb. Vagy ha nagyon sokat dolgoztam, és jó végre lazítani egyet. Tehát, nekem ez a végső konklúzióm. Az ember úgy tudja kimaxolni magán belül a katarzist, ha a test és a szellem kiéhezik rá.

Azért tettem fel a kérdést, mert úgy vettem észre, a kortársaim valahogy semminek se tudnak felszabadultan örülni. Még annak se, ha mondjuk vesznek egy új kocsit. Vagy ha a gyerekükkel vannak. Egyszerűen, faarcal reagálnak le mindent. Örülök, ha vannak olyanok, akik képesek komolyan élvezni az életet, nem pedig afféle képmutatásból csak.

Tehát, élvezzünk ki mindent, mert rajtunk múlik, hogyan éljük le az életünket!

2022. aug. 22. 16:29
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
Én nem tudom már átérezni a boldogságot mióta 20 felett vagyok. Pont úgy voltam ,ahogy a kérdésedben leirtad. Halálosan szerelmes kamaszból lettem egy megkeseredett felnőtt, aki nem képes megint szerelmebe esni
2022. aug. 22. 16:41
 17/25 A kérdező kommentje:
16-os, az élet örömforrásainak csak egy kicsiny szegmense a szerelem, és a párkapcsolat. A többi kaland, ízek, utazás, győzelem, szurkolás, audio-vizuális élmény, újdonságok, stb. Ha te belekapaszkodsz egyvalamibe, az illúzióidba pedig azt az elérhetetlen valamit meg még megsokszorozod, abból semmi építő jellegű végkifejlet nem lesz. Általában nem a szerelem hiánya fáj, hanem a szerelem illúziójának hiánya. Ha beteljesül, jön a 3 napos csoda effect, utána ugyan úgy kereshetnél további élményeket.
2022. aug. 22. 16:51
 18/25 anonim ***** válasza:
39%
Utoljára 2019ben éreztem ilyet amikor eljutottam életem első koncertjére, ami a tinikorom nagy kedvencéé volt (az énekesnő én ugyan csalódtam így majd 20 év után, de ez van)
2022. aug. 22. 17:00
 19/25 anonim ***** válasza:
21%
Nem csak abba kaapszkodok, általánosságban is más lettem felnőttként. A szerelem csak egy példa volt. De az tényleg felhőtlen és határtaaln volt gyerekként.
2022. aug. 22. 17:01
 20/25 Metionin ***** válasza:
35%
Persze, őt gyakrabban mint előtte. Gyerekkoromban sokáig voltam depressziós, mert bántalmaztak, nem igazán tudtam örülni semminek. Tinikoromban az otthoni rossz légkör nyomta rá a bélyegét mindenre, ha egy kicsit boldog voltam, már le is lombozott, hogy otthon minden szar. 20 éves korom fölött kezdődtek az igazán jó pillanataim, amikor mertem is boldog lenni. Sport, utazás, koncert, könyvek, ilyesmik nagyon boldoggá tudnak tenni.
2022. aug. 22. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!