Hogyan lehet csökkenteni a lelkiismeretet, milyen trükkel lehet "lesz@rom" jellegű hozzáállást létrehozni?
Arra kell gondolni hogy "más is milyen szemét" vagy "megerdemli" vagy...?
Valami hasznos praktika esetleg?
Ugyanis túlságosan lelkiismeretes vagyok és ideje lenne ezt befejezni de nem tudom hogy lehet megoldani.
Úgy hogy ne legyen miatta lelkiismeret furdalásom.

"lelkiismeretes vagy, de úgy érzed, mások ezt kihasználják"
Nem írtam olyat, hogy úgy érzem mások ezt kihasználják. Nem ez a téma, hanem amit leírtam a kérdésben.

A legegyszerűbb módja ha azt látod ami van valójában.
Pl. valaki fontoskodik, idegesítően.
Tudhatod hogy valószínűleg kis korában, vagy talán még most is a családban elnyomják, nem adnak a véleményére, nem kapott / kap elég figyelmet családjában. Ezt szeretné kompenzálni azzal, hogy nagyobb jelentőséget kerít a dolgoknak mint amit "megérdemelnek" valójában. Mert így egy kis plusz figyelmet remél a környezetétől, amivel kompenzálni szeretné a hiány érzetét.
ha ezt így leveszed, inkább sajnálni fogod és nem fog tudni felidegesíteni.
Ha nem nyitott szemmel, "felülről nézve", tudatosan kezeled a környezeted, csak reagálsz a dolgokra mint egy gép, akkor semmilyen praktika nem segít. Max. napi 2-3 hangulat javító :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!