Nekem van egy ilyen barátom, sajnálom hogy így gondolkozik. Azt hiszi, hogy a világot egy titkos rend vezeti, amely eltitkolja előlünk az igazságot, és "agymosást" végez. Szerintem ezeknek az embereknek onnan ered ez a gyanakvása meg a "felvilágosutak" csoportjába vágyódása, hogy nem bírják elviselni a tudatot, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben, semmilyen magasabb rendű dolog nincs, az életünk jelentéktelen, nem tesz semmit a létezésünk. Régen ilyenkor istenben kezdtek el hinni, de ezek az emberek már a "tudományos" világnézetet vallják, és nem fér bele ebbe isten. Ezért elkezdenek hinni az ufókban, meg minden faxságban. A különcködési meg isten iránti vágyukat ebbe csatornázzák el.
Irigylem a fantáziájukat. Akkor sem tudnék hinni az ilyenekben, ha akarnék, nekem túl szürreális az egész.
2022. aug. 17. 15:14
12/34 anonim válasza:
Kit nevezel konteósnak? Mi alapján?
Egyébként pedig a titkok, azért titkok, mert a pórnép úgysem tudhatja, vagy elhintik, csak a magadfajták miatt úgyis az a hír terjed szét, hogy h..lyeség.
Szerinted, ha ez létezik, akkor nem létezik más is? Ez lenne az új technikai fejlődés? Mobilozás közben is lehallgatnak téged, csak nem tudsz róla. Rákeresel valamire és onnantól kezdve ugyanaz a téma jön fel hirdetésként, nem érdekes?
Eléggé keveset tudunk ahhoz, hogy 100%-ban ki merjük jelenteni, hogy ami nincs, az valójában nincs is.
2022. aug. 17. 15:16
13/34 anonim válasza:
Azt gondolom róluk, hogy utólag többnyire kiderül: igazuk volt.
Itt van például ez a folyamatos járvány cirkusz, amit kihagytál a felsorolásodbol. Csak a hülyének nem gyanus. Én "hülye konteós" vagyok, de nem gondolom,hogy ez valamiféle gyíkemberek összeesküvése. Sajnos mezei halandók között is vannak mocskos lelkűek, akiknek semmi és senki nem számít,csak a pénz és ilyenek ülnek a hatalomban mindenhol. Ilyenek mozgatják a pénzeket. Nem kellenek ide "ufok" épp elég a gonosz, hazug ember ahhoz, hogy baj legyen.
Agyomosás meg igenis létezik, ha neked ez nem tűnik fel, az azért van, mert a tiedet már kimosták.
2022. aug. 17. 15:23
14/34 anonim válasza:
Ha az a kérdés hogy mi a véleményed a konteósokról, miért a konteósok írnak (és ócsárolják a kérdezőt?) Ez most olyan mintha arra válaszolnátok, mi a véleményetek magatokról.
2022. aug. 17. 15:26
15/34 anonim válasza:
A "hülye konteosok" már több évvel ezelőtt mondogatták, hogy erre megy ki a játék, hogy előbb utóbb mindenki chip formában hordozza az értékét. És tessék, itt van.
2022. aug. 17. 15:33
16/34 Kroms válasza:
Ez attól függ, mit értesz pontosan "konteós" alatt. Magát a kifejezést (conspiracy theorist) a 60-as években hozta létre a CIA azzal a céllal, hogy lejárassa azokat, akik kételkedtek a Kennedy-gyilkosság hivatalos verziójában. Definíció szerint tehát a konteós olyan személy, aki kételkedni mer egy esemény hivatalos, a kormányzat által közzétett változatában. Ebben pedig nem látok semmi rosszat.
2022. aug. 17. 16:07
17/34 anonim válasza:
A konteós ellentéte a birka.
2022. aug. 17. 16:25
18/34 anonim válasza:
Mit nevezünk konteónak? Ha valamire nincs bizonyíték, de valaki annak ellenére is hisz benne (reptiliánok irányítják a világot, tudatosan mérgeznek minket a kemtréllel satöbbi), akkor az illető nem tud kritikusan gondolkodni, és befolyásolható. Ugyanakkor ha valami evidens vagy legalább van benne realitás (pl. a társadalom és az intézmények kiszolgáltatottak a techcégeknek, a háború=pénz, a politikusok lopnak, csalnak és hazudnak), akkor épphogy képes az ember kritikusan gondolkodni és nem befolyásolja a média vagy magasabb pozícióban lévő személyek.
A legtöbb kemtréles viszont szenvedhet pszichés nehézségektől, esetleg különlegesebbnek hiszi magát másoknál, de gyakran nagyon buta emberekről van szó.
2022. aug. 17. 17:07
19/34 anonim válasza:
Nagyon elvontak, sokszor nem tudni, hogy mit-miért-hogyan is hoztak össze...
2022. aug. 17. 17:23
20/34 anonim válasza:
Szerintem a kételkedőket nem kell konteósoknak hívni, ma már mindenkit aki kételkedni mer bármiben azt rögtön lekonteósozzák, ami nagy hiba. Lekonteósozták a járványelleneseket aztán lőn nekik volt igazuk. meg amúgy rengeteg létező dolgot lekonteóznak. Én minden létező történéssel vagy bármivel amit olvasok szkeptikus vagyok, és szerintem ez egy jó tulajdonság, a hazugságok világát éljük, talán éltük mindig és történelmek vannak meghamisítva. Pont hogy nem bántani kell a gondolkodókat hanem követni. De ilyen dolgokban mint gyíkemberek meg hihetetlen magazinos szélsőséges szürreálisságokban nem hiszek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!