Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van egy lány ismerősöm aki...

Van egy lány ismerősöm aki pánikbeteg (lehet, hogy rosszul neveztem meg). Hogyan tudnék rajta segíteni?

Figyelt kérdés
Van egy imserősöm aki pánikbeteg pontosabban fél attól, hogy leszúrják vagy kilökik a metro elé ezért inkább minden gyanús embert elkerül. Ha például látja, hogy egy olyan ember száll fel a vonatra akkor inkább ő fel se száll. Terápiára meg nem szeretne elmenni, mert úgy gondolja, hogy az nem segítene. Én viszont szeretem a pszichológiát, de nem vagyok valami tanult ehhez. Szóval a kérdésem a következő: hogyan tudnék segíteni rajta? (Az illető L/20)

2022. aug. 17. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem pánikbetegség, inkább egy kicsit paranoiás
2022. aug. 17. 10:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez inkább paranoia, ami részben érthető is.

Ha elviszed egy szakemberhez az max valamilyen antidepresszánst fog neki felírni.

Sokkal célravezetőbb, ha csak pusztán belátásos alapon tanulja meg mérlegelni az ilyen helyzeteket. :D

2022. aug. 17. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Ehhez szakember kell.
2022. aug. 17. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Műkedvelő pszichológiai érdeklődéssel ne kuruzsolj semmit! Vidd el /kísérd el szakemberhez. Ez nem pánikbetegség, könnyen lehet paranoiás szkizofrénia... pszichiáter kell neki!
2022. aug. 17. 10:55
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Pedig egy pszihiátert fel kellene keresni, mert magától nem fog meggyógyulni. Egyre rosszabb lesz.
2022. aug. 17. 10:55
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Ez csak rosszabb lesz!

Ne ő döntse el, hogy a doki tud-e rajta segíteni.

TE úgy tudsz segíteni, ha elviszed hozzá.

2022. aug. 17. 11:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, megteszek minden tőlem telhetőt. Viszont akkor már felteszek még egy kérdést ami lehet, hogy degradálóan fog hangzani, de nem annak szánom. Mitől szakember egy szakember? Az úgymondott élesben szerzett tapasztalatai miatt?
2022. aug. 17. 11:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7: ezt nem gondolhatod komolyan....

Most tényleg azt hiszed, hogy a műkedvelő pszichológusként, összeolvastál mindenfélét, és egy diplomás pszichológust csak a tapasztalata teszi különbbé nálad???

Anyám....! :(

2022. aug. 17. 11:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem. Félreértesz. Én tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, semmi negatív hozzáállással.
2022. aug. 17. 11:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted mit tanul 5 éven keresztül (plusz a klinikai szakpszichológusi képzés 3 éve alatt) az egyetemen egy szakember...??? Nem melegedni járnak oda.....

Komoly anatómiai és egyéb szaktantárgyak IS vannak.

2022. aug. 17. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!