Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a bizonytala...

Mi a véleményetek a bizonytalan emberekről?

Figyelt kérdés
Egyszer azt olvastam, hogy a bizonytalan emberek intelligensebbek, visszafogottabbak, alulértékelik magukat, megkérdőjelezik döntéseiket, mindenben az értelmet keresik és nehezen találják a helyüket a világban, pont ezért sikertelenebbek is az életben. Te ismersz ilyet?

2022. aug. 14. 00:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb mértékben igaz rám is ez. Meggondolok nagyon dolgokat.
2022. aug. 14. 06:56
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
lehánynám őket
2022. aug. 14. 09:53
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Van összefüggés intelligencia és bizonytalanság között. Egyszerű, valaki minél inkább intelligens, annál több megközelítését, megoldási lehetőségét látja 1-1 kérdésnek vagy problémának. Akár merően újfajta módszereket is kitalálhat. És mivel intelligens, ezt a sok lehetőséget még fejben akár jópár lépéssel előre is gondolja, levezeti, majd mérlegel, próbálja kitalálni melyik hova vezet és mit okoz, és hogy melyik lenne adott helyzetben a legoptimálisabb, vagy helyesebb. Ráadásul még bonyolítja a dolgot hogy a rengeteg lehetséges megoldást többféle irányból is megközelíti, pl mennyire lenne helyes az adott megoldás technikailag, esztétikailag, akár morálisan, erkölcsileg stb, adott témakörtől függ 1-1 dolog komplexitása.

Ezzel szemben az átlagosan intelligens ember leginkább jól bejáratott, általános megoldásokat követ. Tipikus "így szoktuk" mentalitással elvégezve. Ez szerintem teljesen rendben is van, adott feladat adott módszerrel elvégezve, amennyiben jól csinálja, átlagos eredményt kapva.

És van a buta ember, aki leginkább csak hisz dolgokat. Sokszor ő a legmagabiztosabb, még ha olyan dolgokról is van szó akiről mindenki más látja hogy tévedés és ostobaság, ő akkor is úgy csinálja, és abszolút nem gondolkodik rajta mivel hiszi és "tudja" hogy az ő megoldása az egyetlen helyes út. Őket persze leginkább meggyőzni se lehet semmiről mivel annyira magabiztosak, gondolom mindenki találkozott már ezzel is.

2022. aug. 14. 10:24
 14/18 anonim ***** válasza:
19%
Idegesitoek. Sose tudjak mit akarnak
2022. aug. 14. 11:07
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Hát jah!

Örülj, hogy nem élsz együtt eggyet 0-24ben! 😉

2022. aug. 14. 14:15
 16/18 anonim ***** válasza:
85%
Az önbizalomhiány általánosan minden társadalom része. a magyarra különösen jellemző... itt mindenki olyan környezetbe születik, ahol nincs esély rá, hogy megtanulja az ember, hogyan kell önbizalmat szerezni. A családból szerzett minták szörnyen rosszak, a közoktatás a padló legalja, csoda hogy még dolgozik ott valaki lelkiismeretesen. Az emberek egymással pedig szintén ocsmány módon bánnak. az egész magyar társadalmi mentalitás egy okádmány... engem lenyűgöz, hogy mégis van, hogy ezzel a háttérrel valaki össze tud kaparni magának egy valamirevaló önbizalmat. Persze az ilyen emberekre azonnal tapadnak, és húzzák vissza le a pöcegödörbe.
2022. aug. 14. 17:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont ilyen vagyok + introvertált, szerintem nagy hátrány az élet szinte minden területén.
2022. aug. 15. 00:06
 18/18 Kroms ***** válasza:
100%
Ez tény, mivel a mai világ az ostobaságot jutalmazza, tehát aki képes önálló gondolatok megalkotására, az hajlamos lesz többször meggondolni, hogy kinyilvánítsa-e azokat, ha pedig igen, akkor mikor és hogyan.
2022. aug. 23. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!