Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nőkben valóban nincsen...

A nőkben valóban nincsen depressziós,magányos,élni nem akaró?

Figyelt kérdés
Én úgy hallotam ezek csak a gyenge férfiakra jellemzők.
2022. aug. 12. 09:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%
Hogy behazudsz magadnak dolgokat, az nem tapasztalat. Inkább ne is írnál semmit a depresszióval kapcsolatos kérdések alá, mindenki jobban járna.
2022. aug. 12. 11:37
 22/26 anonim ***** válasza:
87%

A nők is magányosak és depressziósak. Biztosan van felmérés erről, nézz meg néhány pszichológiai oldalt.

A látszat persze más. Egyfelől, a férfiakba valóban azt neveli a társadalom, hogy nem lehetnek gyengék, ne nyafogjanak, tűrjék a sorsukat, meg tegyenek ellene. Ehhez jön hozzá, hogy ha szólnak is, hogy gond van, nem veszik őket komolyan (ez nőknél is gyakran probléma). Amikor Facebookon belefutok olyan posztokba, hogy tanárnő molesztálta a 12-15 éves fiú diákját, hányni tudnék a kommenszekciótól. "Bár ilyen tanárom lett volna!", "Ilyen bezzeg velem nem történt", "Mázlista!", "Hülye ez, hogy feljelntette?". Tegnap olvastam férfiról, aki bántalmazó kapcsolatba került, akkor került ki belőle, amikor a nő börtönbe került. Kommentek? "Meg is érdemelte!", "Valahogy nem tudom sajnálni", "Papucs xd". Ezek közül összesen egy volt női komment, az összes többit férfiak írták.

Amíg a társadalom így áll ezekhez a problémákhoz, a férfiak valóban nehezebben élik meg a nehéz helyzeteket. De akkor el kéne azon is gondolkodni, hogy amikor másnak van valami gondja, akkor nem csak le kéne szólni, hogy Pistike miért nem örült, hogy Mari néni a golyóit fogdosta, hanem komolyan venni.

De ez egyébként nem csak férfiak esetében probléma, nőknél is, annyi a különbség, hogy régebben a nők esetében gyakoribb volt ez, és a nők már észre vették, hogy ez így nem oké, és elkezdtek tenni ellene. Ha más nem is veszi őket komolyan, két normális nő szövetségesre akadhat egymásban, támogatják egymást. Férfiként legfeljebb kiröhög a többi férfi.

2022. aug. 12. 11:38
 23/26 anonim ***** válasza:
Ha valaki panaszkodik nekem, hogy nem lát jól, elküldöm a szemorvoshoz. Ha valaki panaszkodik, hogy fáj a foga, elküldöm a fogorvoshoz. Ha valaki panaszkodik, hogy öngyilkosságon jár az agya, akkor elküldöm a pszichiáterhez. Mindegyik szakorvos, azért tanult évekig az egyetemen, hogy ilyen problémákat próbáljon orvosolni. Én hétköznapi emberként nem tudom kigyógyítani, kezelni egyik fajta problémát sem, és ugyanígy az internet népének 99,9%-a sem. Lelki támaszt szívesen nyújtok bárkinek bármilyen probléma kapcsán, meghallgatom, esetleg adok tanácsot, ha tudok, de csakis abban az esetben, ha látom, hogy megvan benne az akarat, hogy változtasson a dolgon, és felkeres a problémájával egy szakembert. Ha csak siránkozni akar, de nem hajlandó segítséget kérni olyanoktól, akik tényleg tudnának is rajta segíteni, akkor inkább hallgasson! Ez nőkre és férfiakra egyaránt igaz.
2022. aug. 12. 12:13
 24/26 anonim ***** válasza:
Igen náluk is lehet csak nem olyan feltűnően.
2022. aug. 12. 12:33
 25/26 anonim válasza:
No vagyok, es panikbeteg,depresszios...😔
2022. aug. 14. 12:29
 26/26 anonim ***** válasza:

a 22-es nagyon jó kommentet írt.

ezt még kiegészíteném azzal, hogy tapasztalatom szerint egy nőnek nagyon szerencsétlennek (és rondának) kell lennie ahhoz, hogy ne segítsenek neki (a férfiak).

2022. szept. 7. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!