Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ha kedves...

Miért van az, hogy ha kedves az ember a másikkal az bunkózással reagál?

Figyelt kérdés

Alapvetően elsőre kedves, segítőkész vagyok majdnem mindenkivel. Nem a balek fajta, akit átvágnak a palánkon, inkább az a típus aki figyelmes, és egy bizonyos szintig előzékeny. Igyekszem ugyanúgy bánni másokkal, ahogy nekem is jólesne.

Próbálok nem paraszt lenni, még akkor is ha ezért meg kell erőltetnem magam, mert van bőven énközpontú bunkó ember, nem gondolom hogy kéne még több.

De mostanában azt veszem észre, hogy ha paraszt vagyok, akkor sokkal egyszerűbb az életem, kevesebb bosszankodásra van okom. Nem szeretek amúgy ilyen lenni. De 10/8 ember a kedvességre bunkósággal reagál. Miért?

Példa: tegnap egy kicsi, nem forgalmas utcában átengedtem egy gyalogos csajt, már megálltam, mutattam, hogy menjen. Majd vágott rám egy olyan pofát, hogy kitudtam volna szállni a kocsiból és beleverni a fejét a motorháztetőbe, hogy mit vág pofákat? Ha meg nem engedem át, az a baj. Nem volt zebra.

Ha valakit beengedek magam elé, pl besorolásnál, alig van aki megköszöni. Ha elmegyek az orvoshoz, köszönök, senki nem köszön vissza. Ha odamegyek a boltban az eladóhoz, mindig köszönök, majd megkérdezem, hogy hol találom az adott dolgot? Bunkó választ kapok vissza, a tisztelet megadása nélkül. Évekig a kereskedelemben, vendéglátásban dolgoztam, én mindig örültem, ha valaki nem odab.sz nekem egy "hol van a liszt" vagy "lesz" típusú dumát, hanem köszön, kér.

Ha bunkó vagyok, előbb célt érek. De néha belefutok egy-egy kedves emberbe, akin látom, hogy rosszul esik neki, hogy még én is "belerúgok" egyet, ilyenkor mindig szarul érzem magam.

Más is tapasztal ilyet? Változtassak a viselkedésemen és legyek én is válogatás nélkül mindenkivel bunkó?

2022. aug. 12. 09:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

"Majd vágott rám egy olyan pofát, hogy kitudtam volna szállni a kocsiból és beleverni a fejét a motorháztetőbe, hogy mit vág pofákat?"

Neked inkább nyugtatót kéne szedned, vagy valami indulatkezelő tréningre járnod, ha így állsz hozzá dolgokhoz...

2022. aug. 12. 12:17
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az semmiképp nem jó megoldás, hogy mindenki felé bunkósággal fordulsz. Ezzel nagy valószínűséggel plusz feszültség keletkezik csak, ami tovább rontja a helyzetet, vagy épp a lelkivilágod.

Egy-két alkalommal tapasztaltam hasonlót, és bár először elkönyveltem, tévesen, hogy azt a bunkó(bb) reakciót nekem címezték, átláttam, hogy ez nem okvetlenül van így. Az emberek frusztráltak, sorra csapdosnak a fejünk fölött a hullámok (nem kell konkrétat írnom, az elmúlt pár év önmagában elég utalásnak, sajnos), nehéz pozitívnak lenni. Viszont ez nem mentség a viselkedésükre.

Ahogy előttem is írták, az emberek egyre neveletlenebbek, önzőbbek, kulturálatlanabbak, te ne legyél ilyen. Kellenek az ilyen, üdítő kivételek.

Én is kedvességgel, tisztelettel fordulok mások felé, még azokkal szemben is, akik kifejezetten bunkók velem. Nem azért teszem, hogy dicséretet, megjegyzést kapjak érte, hanem mert egy kicsi kedvesség is a világot jelentheti valakinek.

2022. aug. 18. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!