Az emberek miért szakítják meg a kapcsolatot a volt osztálytársaikkal?
Van egy volt osztálytársam. Az általánosban viszonylag jóban voltunk, de a ballagás után különváltak útjaink. Minden volt ált. iskolás osztály- és évfolyamtársát levette az ismerősei közül Facebookon, csak a szűk családi és baráti köre van ismerősnek jelölve.
Ma jött felém, meglátott utána rám sem nézett csak a telefon bámulta.
Kérdem én, miért?
Ez egy társadalmi jelenség, ami lényegében annyit takar, hogy az emberi csoportokat általában összeköt valamilyen közös dolog, ebben az esetben az iskola, de lehet ez vallási csoport, baráti társaság, munkahely, vagy bármilyen felé közösség. A csoportok tagjai általában addig tartják egymással a kapcsolatot, amíg a csoport részei. Vannak kivételek, amikor mélyebb barátságok köttetnek, és az emberek a közösségen kívül is tartják a kapcsolatot. De általában a csoport vége a benne lévő kapcsolatok nagy részének is a végét jelenteni.
A volt osztálytársad, ha minden más ismerőst is letörölt, akkor valószínűleg csak nem akarja megosztani a magánéletét olyanokkal, akiket nem annyira ismer, vagy nem kedvel. Szerintem ez teljesen érthető.
Mi honnan tudjuk?
Az első igaz, hogy miért csinált úgy, mint aki nem lát, azt tőle kérdezd.
Az oké.
Van olyan ember, aki ugyan ezt megcsinálta, mégis köszönő viszonyban vagyok vele.
Én is töröltem le mást, egy hellóra vagy sziára azért megadom a tiszteletet.
Azért ha ismer régebbről, egy "hellót" nem nehéz kinyögni. Ez inkább bunkóság.
A legtöbb ember megváltozik, ahogyan múlik az idő. Lehet, hogy sokaknak már nem lenne közös témájuk a volt osztálytársaikkal. Sajnos az általános iskolai barátságok nagy része nem marad meg.
Valószínűleg akik még egy köszönésre sem méltatják a másikat, azok lenézik az illetőt, vagy pedig haragudnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!