Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért szakítják...

Az emberek miért szakítják meg a kapcsolatot a volt osztálytársaikkal?

Figyelt kérdés

Van egy volt osztálytársam. Az általánosban viszonylag jóban voltunk, de a ballagás után különváltak útjaink. Minden volt ált. iskolás osztály- és évfolyamtársát levette az ismerősei közül Facebookon, csak a szűk családi és baráti köre van ismerősnek jelölve.

Ma jött felém, meglátott utána rám sem nézett csak a telefon bámulta.

Kérdem én, miért?

2022. aug. 11. 16:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy társadalmi jelenség, ami lényegében annyit takar, hogy az emberi csoportokat általában összeköt valamilyen közös dolog, ebben az esetben az iskola, de lehet ez vallási csoport, baráti társaság, munkahely, vagy bármilyen felé közösség. A csoportok tagjai általában addig tartják egymással a kapcsolatot, amíg a csoport részei. Vannak kivételek, amikor mélyebb barátságok köttetnek, és az emberek a közösségen kívül is tartják a kapcsolatot. De általában a csoport vége a benne lévő kapcsolatok nagy részének is a végét jelenteni.

A volt osztálytársad, ha minden más ismerőst is letörölt, akkor valószínűleg csak nem akarja megosztani a magánéletét olyanokkal, akiket nem annyira ismer, vagy nem kedvel. Szerintem ez teljesen érthető.

2022. aug. 11. 16:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Mi honnan tudjuk?

Az első igaz, hogy miért csinált úgy, mint aki nem lát, azt tőle kérdezd.

2022. aug. 11. 17:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Az oké.

Van olyan ember, aki ugyan ezt megcsinálta, mégis köszönő viszonyban vagyok vele.

Én is töröltem le mást, egy hellóra vagy sziára azért megadom a tiszteletet.

Azért ha ismer régebbről, egy "hellót" nem nehéz kinyögni. Ez inkább bunkóság.

2022. aug. 11. 17:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Lezárult egy korszak méghozzá sok ciki történettel, jobbnak tartják a "tanukkal" megszakítani és lépni egy szintet.
2022. aug. 11. 17:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem ismert meg vagy el volt gondolkodva.
2022. aug. 11. 17:12
 6/11 anonim ***** válasza:
36%
En se ertem. Egyetem, gimi utan a legjobbnak hitt baratnoim tuntek el.
2022. aug. 11. 17:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek kinovik egymast. Akikkel anno azt hittuk orokre baratok maradunk, mar egyaltalan nem beszelek. Es nem sok ido telt el, megjegyzem nagyjabol 5 ev. Egesz egyszeruen mas utakra sodor az elet, mas emberek, mas erdeklodes, kinovitek egymast. Ez igy van rendjen szerintem, minden eletszakaszban masok fognak korulvenni.
2022. aug. 11. 17:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember megváltozik, ahogyan múlik az idő. Lehet, hogy sokaknak már nem lenne közös témájuk a volt osztálytársaikkal. Sajnos az általános iskolai barátságok nagy része nem marad meg.

Valószínűleg akik még egy köszönésre sem méltatják a másikat, azok lenézik az illetőt, vagy pedig haragudnak rá.

2022. aug. 11. 19:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Az 1# jól leírja a jelenséget. A társadalom még mindig nem mobil társadalmi kapcsolatok terén, befelé forduló a stílusa.
2022. aug. 11. 20:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Mert valószínűleg egyikkel sem volt olyan kapcsolatban, hogy a jövőben tartani akarná velük a kapcsolatot. Nekem egy volt osztálytársam sincs ismerőseim között a facebookon. Amíg együtt jártunk suliba, addig sem beszéltem az osztály 90%-ával egy árva szót sem, a többivel meg csak olyan általános bájcsevej volt, hogy ne legyen kínos csönd közöttünk. Rohadtul nem érdekeltek már akkor sem, amikor még kötelező volt őket napi szinten látni, most így ~15 év távlatából még kevésbé érdekelnek. Azt se tudom, élnek-e még vagy mi lett velük, de nem is érdekel.
2022. aug. 12. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!