Apám miért nem képes 3 emberre főzni?
Figyelt kérdés
Mindig főz egy k*rva nagy lábosnyi ebédet, aminek az a vége hogy minimum a harmada megy a kukába. Ennek az az oka, hogy anya vagy megeszi vagy nem, ha épp nem kívánja akkor keres valamit a hűtőben. Másnap apám már nem hajlandó ugyanabból a kajából enni ezért főz másikat, anyám megint vagy eszik vagy nem, harmadnap pedig már kiborítja mert "már biztosan megromlott, meg amúgy sincs hely a hűtőben". Mondanom sem kell hogy ez alapból is durva pazarlás, a jelenlegi helyzetben meg méginkább. De mindig az a válasz, hogy "ő nem fog olyan p*cs adagokat főzni, annak semmi értelme!" Valaki segítsen megérteni ezt, mert nekem nem megy.2022. aug. 6. 06:58
11/20 anonim válasza:
Nálunk is ez van. Mindig mondom anyámnak, hogy én nem tudok annyi kaját megenni, mint amennyit ők csinálnak/hazahoznak. Ők természetesen ritkán esznek belőle, de én vagyok a szar, amiért nem tudok megenni 10 adag kaját 2 nap alatt. (Főleg, amikor 12 órázok.)
12/20 anonim válasza:
Én lefotoznám, hogy 2 hét alatt mennyi ételt dobozok ki. Aztán elé raknám. Keresnék adatokat, hogy mennyi egy adag étel, hús, köret stb. Mi például tudjuk, hogy egy adag rizs 150 gramm. Felszorozzuk, hogy ketten hány napig esszük és annyit készítünk. Soha nincs kidobott köret.
13/20 anonim válasza:
Fagyis dobozba fagyasszd le. Ha nem, akkor vedd át a főzési lehetőséget.
14/20 anonim válasza:
Annak idejen, mikor gyereklanykent fozni tanultam, mindig 5 emberre kellett fozni. Igy "bennem maradt" a mennyiseg, ma egyedul elek, de meg most is nehez 1 szemelyre fozni.
En is a hajlektalanoknak szoktam adni, ha sok van es mar nem akarok belole enni. Igy jot is teszek es nincs lelkiismeretfurdalasom sem a pazarlas miatt.
Vagy ha olyat fozok, mint peldaul porkolt, akkor direkt nagyobb adagot csinalok, aztan kiporciozom es fagyasztom. Barmikor kiveheto s csak koretet kell kesziteni hozza.
15/20 anonim válasza:
De érdekes,hogy Te sokkal környezettudatosabban és takarékosabban gondolkozol mint a szüleid.
Annyira jó,hogy ilyen irányba változik az emberek gondolkodása.
16/20 anonim válasza:
Nálunk is hatalmas adagokat főz anyukám, de legtöbb esetben ha marad egy csomó és már látja, hogy nem fog elfogyni, berakja a fagyasztóba.
17/20 anonim válasza:
Nézd meg, hány olyan nagy lábos van a háztartásban, és mikor apád nincs otthon, mindet vidd el otthonról, add oda vkinek, nagyszülőnek, bárkinek. Nem fog elmenni új lábost venni, és két kisebb lábosban sem fog főzni.
18/20 anonim válasza:
Túl nagy a jólét, globálisan kb a megtermelt étel felét a szemétbe dobjuk.
19/20 anonim válasza:
2 nap után fagyasszátok le. Vmi mást, meg vegyetek le a fagyóból és egyétek azt.
20/20 anonim válasza:
Az én apukám is ilyen, úgy tűnik a férfiak nehezebben lövik be az adagokat. Én 1 főre szoktam főzni magamnak és mindig elfogy 2, maximum 3 napon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!