Apám miért nem képes 3 emberre főzni?
Figyelt kérdés
Mindig főz egy k*rva nagy lábosnyi ebédet, aminek az a vége hogy minimum a harmada megy a kukába. Ennek az az oka, hogy anya vagy megeszi vagy nem, ha épp nem kívánja akkor keres valamit a hűtőben. Másnap apám már nem hajlandó ugyanabból a kajából enni ezért főz másikat, anyám megint vagy eszik vagy nem, harmadnap pedig már kiborítja mert "már biztosan megromlott, meg amúgy sincs hely a hűtőben". Mondanom sem kell hogy ez alapból is durva pazarlás, a jelenlegi helyzetben meg méginkább. De mindig az a válasz, hogy "ő nem fog olyan p*cs adagokat főzni, annak semmi értelme!" Valaki segítsen megérteni ezt, mert nekem nem megy.2022. aug. 6. 06:58
1/20 anonim válasza:
Szerintem érdemes lenne az általad leírtakat felvetni nekik, hogy ez nem jó így, nincs ennek így értelme, és találjatok ki közösen összebújva a fejeket egy jobb megoldást.
2/20 anonim válasza:
Mond meg neki, hogy a kukába keresi így a pénzt. Ennyire becsüli a fáradságos munkával kapott pénzt?
3/20 anonim válasza:
Nem irtál arról, hogy te mennyit eszel?! Én átlagban még harmadnap reggel megeszem, hogy biztos ne menjen tönkre. Ajánlom neked is, ha szereted, amit főzőtt. Ha nem szereted, reklamálj, hogy főzzön egynapi adagot, mert pocsékolás.
4/20 A kérdező kommentje:
#4 Honnan jutottál erre a következtetésre? Anya takarítja az egész lakást, kivétel a szobám meg a ruháim, amiket kimosok magamnak, illetve ha valamire megkér azt megcsinálom. Szerintem elég komoly nőgyűlölő lehetsz ha erre jutottál, holott a szövegben sehol nem volt róla szó.
2022. aug. 6. 07:54
5/20 anonim válasza:
Az is érdekes dolog ha valaki megköveteli, hogy minden nap frissen főzött ételt kapjon.
A kaják nagy része tökéletesen jó másnap is.
6/20 anonim válasza:
Én inkább rászorulóknak adnám, minthogy a kukában landoljon.
Ha nem lenne hajlandó csökkenteni az adagot, akkor megtalálnám a megoldást és semmi nem menne kárba, mindenki jól járna.
Vagy Enni adok dobozba hordanám, vagy helyi hajléktalanokkal haverkodnék össze hogy mindig várják a kaját, satöbbi, a lehetőségek skálája elég széles, de még örülnék is hogy tehetek valami jót.
7/20 anonim válasza:
Fagyasszátok le ami megmarad, jó lesz máskor.
Anyád meg ne válogasson.
8/20 anonim válasza:
Hagyd, ne kattogj emiatt. Nálunk is ez van, plusz rengeteg más probléma pl folyamatosan több kg rothadó zöldség a konyhán, több kg pékáru szárad ki hetente, szelektív hulladékgyűjtés sose jön össze, évek óta próbálom elérni a szüleimmel hogy változtassunk de semmi eredmény. Majd ha külön élsz és saját háztartásod lesz te jobban fogod csinálni, nem folytatod ezeket a rossz szokásokat.
9/20 A kérdező kommentje:
#6 Amúgy ez egy tök jó ötlet.
2022. aug. 6. 08:35
10/20 anonim válasza:
Nyilván nem tanította meg senki neki, hogyan kell méretezni, adagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!