Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehetséges olyan hogy valaki...

Lehetséges olyan hogy valaki későn jön rá hogy valószínűleg inkább transznemű, vagy ez már valamilyen mentális betegség jele?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hova kellett volna ezt kiírnom, ami a legjobb kategória lenne

Már a 20as éveim végén járok és nagyjából egy éve vannak olyan gondolataim hogy mennyivel jobb lenne férfinek lenni

Ebből semmi nem látszik rajtam, nagyon nőies vagyok, nőies szakmában, kislányként is a hercegnos kategória voltam

Azzal kapcsolatban is össze vagyok zavarodva hogy kihez vonzodom, valószínűleg csak erőltetni akartam hogy a ferfiakhoz vonzódjak és most jottem rá hogy inkább a nőkhöz vonzodom

Ebből jött a gondolat hogy mennyivel könnyebb lenne férfiként nagyon szép, nőies nőkkel együtt lenni, sőt egy férfi sokkal kevesebb veszélynek van kitéve, plane ami a zaklatást illeti(engem ért mar fogdosas, támadás…)

Most úgy vagyok vele hogy vagyok arra hogy inkább férfi lennék

Volt már valaki így?

Azt hozzáteszem hogy mentális beteg vagyok, személyiségzavarom van és depressziós is vagyok

Az egésznek az alapja az, hogy tetszenek lányok és féltékeny vagyok a férfiakra, akikkel együtt vannak. Főleg egy konkrét lany…

Pszicholgusnak ezt nem merem elmondani, csak így anonim akarom róla beszélni

2022. aug. 4. 18:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A transzszexuálisok nem azért transzok, mert rájönnek, könnyebb az életük a másik nem tagjaként, hanem mert úgy érzik, rossz testbe születtek..

Te is leírtad, hogy nem is maga a férfi lét a vonzó számodra, hanem az, hogy a társadalmunkban őket nem bélyegzik meg, ha nőkkel vannak együtt.

2022. aug. 4. 19:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha transznemű lennél, akkor nem férfi akarnál lenni, hanem annak éreznéd magad. Úgy szokták leírni, hogy a tested nem érzed a sajátodnak, főleg a nemi jellegeket. A diszfóriának is ki kellett volna jönnie. Ez röviden egy szorongás-szerű állapot, amit az idéz elő mikor nőnek/lánynak hívnak, ha nőies ruhákat veszel fel, vagy már attól is ha a melleidre nézel. Ezek alapján szinte biztos hogy nem vagy transznemű. A jelenlegi helyzetben (zaklatások, molesztálás, emberrablás, stb) teljesen érthető ha úgy érzed inkább lennél férfi. Nem ért olyan trauma, ami miatt nem érzed magad biztonságban? Esetleg a fent említett esetek egyike? (Nem kell itt megválaszolnod a kérdést, csak magadban gondolt át) Akkor érthető lenne hogy olyan helyzetbe vágyakozol, amiben úgy érzed, biztonságban lennél. Ha meggyógyítod azt a traumát, ez a vágyakozás is el fog múlni. Az nem lehet, hogy biszexuális vagy? Szerintem a vágyakozást nem tudod magadra erőltetni, tehát ha eddig tetszettek a férfiak akkor valószínűleg nem vagy leszbikus.
2022. aug. 4. 19:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez inkább a szorongások megoldásának a keresése, mintsem az, hogy tényleg transznemű lennél. Jelenleg szorongsz olyan dolgoktól, amik nőkkel sokkal gyakrabban esnek meg, ezért a tudatod azt látja megoldásnak, hogy ezek férfiként nem érnének, ezért "kellene" férfinak lenned. A másik tippem az, hogy nem akarod beismerni, hogy nem vagy heteroszexuális, és férfiként hetero maradnál úgymond, ha vonzódsz a nőkhöz.

Mindenesetre én beszélnék erről a pszichológussal. Ő átlátja a jelenlegi mentális problémáidat, ami nyilván befolyásoló tényező ebben a gondolatban.

2022. aug. 5. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!