Mit gondoltok arról, hogy vendéglátásban dolgozom, de
nem tehetem el a borravalót?
Figyelt kérdés
2-3 ember dolgozik együtt, szóval szét lehetne dobni a borravalót nap végén, vagy mindenki egyből eltehetné/ különíthetné egy kis kávés pohárba a sajátját, de a tulaj elvárja, hogy egyből kerüljön be a pénz a váltópénzek közé. Nagyon szoktam sajnálni mikor a kezembe nyom egy vendég egy 500-ast hogy köszöni szépen a kiszolgálást, és nem tudom eltenni, mert látnák. A szerződésemben benne van, hogy engem illet a borravaló, de abban a szerződésben semmi sem úgy van, mint a gyakorlatban, mert nem is annyi órát dolgozom( hanem sokkal többet). Megkért a főnök, hogy néha ne üssek be mindent a kasszába, de már nem akarom ezt csinálni, mivel én sem kapom meg a borravalómat, de ha jönne egy NAV-os ellenőr vásárlóként, biztosan rám lenne hárítva a bírság egy része.
En szakacs vagyok, nalunk mindenki kap. En kitudom vinni a kajat, de o nemtudna megcsinalni... szal a konyha is kap. A helyedben keresnek masik helyet. Eleg nagy emberhiany van, minden sarkon melo. Egy felszolgalo jatt nelkul meg van love.. kevesebb a fizujuk joval
2022. aug. 2. 20:57
12/15 anonim válasza:
Az irományokkal a valós élet köszönőviszonyban sincs, - papíron (!) ez a világ legélhetőbb országa! A valóság pedig az, hogy ahol csak lehet, mindenki ott használja ki kíméletlenül a másik embert, ahol csak módjában áll - és ebben élen járnak a munkáltatók, szemrebbenés nélkül, nyíltan visszaélnek a munkaerőpiacon betöltött szerepükkel.
"Ezt csinálnám" meg "Azt csinálnám!"... Ugyan!
Az emberek 98 %-a duzzogva ugyan, de lenyeli napi szinten a 3697. békát is - és teszi tovább azt, amit a rabszolgatartók parancsolnak neki!
Gyomorforgató világban élünk!
2022. aug. 2. 23:04
13/15 anonim válasza:
Na, az ilyen emberek miatt van annak is nehéz dolga, aki elég tökös ahhoz, hogy kiálljon magáért az igazságtalansággal és a törvénytelenséggel szemben.
Mert ti magatokban nyivákoltok, a főnikének meg bólogattok. Ez ám a faszagyerekség... Így maradnak magukra, akik változtatni akarnak.
2022. aug. 3. 04:45
14/15 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Amikor a vendég borravalót akar adni, mond neki, hogy sajnos nem teheted el. Ne fogadd el és kész, főnököd meg feldughatja magának amit akar.
2022. aug. 3. 06:38
15/15 anonim válasza:
Ahol tudomásomra jut, hogy ilyen a tulaj, ott fel szoktam ajánlani - elégedettség esetén - a felszolgálónak, hogy meghívom egy állásának elveszítését kizáró italra, - kávéra vagy üdítőre. Azt nem tudja kirázni a beleiből a tulaj és mégis egy olyan gesztus, amely emberi, - a 15 % (erőszakkal és kikerülhetetlenül lehúzott) "szervírozási" sápot pedig költse a leszármazottjainak kórházi ápolására a tulaj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!